• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raivo Hein: oma tuulik on tulus investeering

  Oma tuulik on hea investeering võrreldes raha paigutamisega deposiiti, põhjendas Raivo Hein maakoju tuuliku püstitamist.

  Tema sõnul on 17 000 eurot maksva tuuliku majandusliku tasuvuse aeg lühenemas ja see saab olema ligikaudu 15-17 aastat. "See on hea investeering, võrreldes raha paigutamisega deposiiti," ütles Hein Saarte Häälele ja lisas, et elektrihinnad tõusevad järgmise 20 aasta jooksul vähemalt 50%.
  Kuna tuul puhub tema maakodus suurema osa ajast, läheb elekter, mida Hein ise ei kasuta, sujuvalt võrku tagasi ja kompenseeritakse. Turg läheb kohe vabaks ja valik on olemas, kellele elekter tagasi müüa – Fortum, Latvenergo või Eesti Energia, arutles Hein ja lisas, et kui 20meetrine tuulik korralikult tööle hakkab, mõtleb ta veel mõne tuuliku püstitamisele.
  5. oktoobril ilmunud värskes Äripäeva Rikaste TOPis jagas Hein 321.-325. kohta 6,1 miljoni euroga. Töövahendusportaali CV Keskus 2008. aastal edukalt maha müünud ettevõtja otsustas eelmisel aastal investeerida kinnisvarasse ja ostis 43 miljoni krooniga Valgas kaubanduskeskuse. Heina viimaste aastate investeeringud finantsturgudel pole olnud edukad ning on tema varandust kahandanud, iseloomustas Heina Äripäev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.