Romet Kreek • 21. oktoober 2011 kell 11:21

General Electric ei üllatanud

General Electric teatas 18 protsendisest aastasest kasumikasvust kolmandas kvartalis, mis vastas analüütikute ootustele, vahendab Reuters.

USA suurim konglomeraat tõstis ärikasumi prognoosi aktsia kohta 2012. aastaks, mil see peaks suurennema kahekordse protsendi võrra, kuigi juhatuse esimees Jeff Immelt kirjeldas uut aastat volatiilse maailmamajandusega.

Maialma suurim lennukimootorite ja elektriturbiinide tootja puhaskasum ulatus 2,34 miljardi dollarini ehk kasvas 18 sendilt aktsia kohta 22 sendile. Tulemustes sisaldus ühekordne kulu kaheksa senti aktsia kohta, kuna kompanii ostis tagasi eelisaktsiad, mis emiteeriti finantskriisi ajal Warren Buffeti Berkshire Hathaway’le. Erakordse kuluta oleks kasumiks tulnud 31 senti aktsia kohta, mis vastas analüütikute ootustele. Käive kasvas vähe – 34,94 miljardilt dollarilt 35,37 miljardile.

 

Hetkel kuum