• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmas kunstinäitus leheveergudel

  Minu Esimene Kunstikogu on iga kuu ilmuv Eesti silmapaistvamaid praegusaegseid kunstnikke tutvustav väljaanne.
  Täna Äripäeva vahel lisana ilmunud oktoobrikuise numbri fookuses on Laurentsiuse looming.
  Kunstikogu eesmärk on Eesti Litograafiakeskuse juhi ja lehe toimetaja Jaak Visnapi sõnul tutvustada kunstihuvilistele moodsat kunsti.
  Kuna näituste tegemine on ülikulukas ja problemaatiline, siis palju inimesed ei tea tänapäevaseid kunstnikke ega tunne nende loomingut. See projekt tervikuna on suurepärane võimalus olukorda parandada, arvas ta.
  Kogu koostajad on teinud oma valiku nendest Eesti moodsa kunsti säravatest loojatest, kelle tööd on valminud pärast 1992. aastat ning kelle vanus jääb 25 ja 50 aasta vahele.
  Juulis ilmumist alustanud leht on jõudnud oma kolmanda numbrini. Peeter Alliku ja Maarit Murka kõrval saab kunstihuviline tänasest numbrist ülevaate Lauri Siilaku ehk Laurentsiuse töödest ja tegemistest.
  "Laurentsius on huvitav persoon nii kunstikogujate kui ka muuseumide jaoks just oma käekirja tõttu. Ta miksib akadeemilist kunsti grafitite ja moodsa kunstiga. See on kahtlemata väga meisterlik ja huvitav," sõnas Visnap.
  Novembrikuises numbris on toimetaja sõnul keskne persoon 50 aasta juubelit tähistav Jaak Toomik, kelle näitus galeriis Vaal siis ka avatakse.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.