• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seeder: küsime võrdsust!

  Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles äsja lõppenud valitsuse pressikonverentsil, et Eesti seiskoht põllumajanduse otsetoetuste osas on ühene – tänane ebavõrdsus peab kaduma hiljemalt aastaks 2020 ehk järgmise finantsperioodi jooksul.

  Jutt käib enam kui 500 miljonist eurost, mis jõuaks Eesti põllumeesteni kui siinne otsetoetuste tase oleks ligilähedane või sama mis ELis keskmiselt. 
  Valitsus arutas täna Euroopa ühtse põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevikku ning Eesti seisukohti. “Kõige suurem probleem on otsetoetustega, mille ebavõrdsus on kõige suurem – täna on meie tase 45% ELi keskmisest toetustetasemest,” rääkis Seeder. “Euroopa Komisjon on seadnud eesmärgiks, et üheski ELi liikmesriigis ei tohiks see tase olla alla 90% keskmisest, kuid tärminit, millal see peab olema saavutatud, pole.”
  Seeder ütles, et valitsus on seisukohal, et 90%ni tuleb jõuda järgmise finantsperioodi ehk aastate 2014-2020 jooksul. “Tegemist on suurte rahadega, saaksime täiendavat rahastamist enam kui 500 miljoni euro ulatuses,” lisas ta. 
  Peaminister Andrus Ansip ütles, et Euroopa Komisjonil oli ettepanek, et Eesti võiks 90% taseme saavutada aastaks 2028, kuid nüüd ei räägita ka enam sellest aastast.
  Seeder lisas, et valitsus pole ka nõus Euroopa Komisjoni ettepanekuga vähendada maaelu arengutoetusi. “Leiame, et see pole mõistlik ja peaksid vähenema hoopis otsetoetused ning maaelu arengu toetused peaksid suurenema,” ütles Seeder. “Need on investeeringutoetused. Nende kasutamine on paindlik, innovatiivne, eeldab tootjate kaasfinantseerimist ja suurendab ka nende vastutust.”
  Tunni aja pärast arutab Seeder ELi ühtse põllumajanduspoliitikaga seonduvat ka president Toomas Hendrik Ilvesega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.