Indrek Kald • 3. oktoober 2012 kell 9:36

Arakas püüab golfifirma müüki takistada

Arti Arakale kuuluv Kuressaare golfiväljaku klubihoone omanik OÜ Ingmar Trade seab kahtluse alla linna õiguse müüa ASi Saaremaa Golf enamusosalus firmale SG Restart OÜ.

Ingmar Trade'i nimel linnavalitsusele ja volikogule kirja saatnud juhatuse liige Kaido Kangur osutab ka võimalikule korruptsiooniseaduse rikkumisele linna poolt: "Jääb arusaamatuks, miks Kuressaare linnavalitsus ei ole nimetatud tingimustel (müügitingimused – toim) Saaremaa Golfi ASi aktsiaid pakkunud müügiks avalikul enampakkumisel".

Kangur viitas Saarte Hääles väljatoodud faktile, et aktsiate ostja esindaja on olnud seotud firmaga Mertiina Vara OÜ, kes on varem avaldanud soovi aktsiaid osta, selleks on Mertiina Vara omanik, golfifirma nõukogu endine esimees Jüri Tiitus.

Kuressaare proovis mõni aeg tagasi müüa oma osalust otsustuskorras Mertiina Varale, kuid Ingmar Trade protestis sellise otsuse peale, väites, et ka temal on ostuhuvi, samas hiljem korraldatud enampakkumisele ei ilmunud kumbki ja aktsiad jäid müümata.

"Ingmar Trade'i huvi ei ole omandada aktsiaseltsi aktsiaid, vaid takistada müügiprotsessi," lükkas Kuressaare linnasekretär Eero Lapp Araka firma kirjas esitatud süüdistused ümber.

Eelmisel nädalal müüs Kuressaare linn 66% ASist Saaremaa Golf OÜ-le SG Restart, mida esindas vandeadvokaat Risto Vahimets. Ühtlasi muudeti golfifirmale linnalt antud 420 000eurone arvelduskrediit laenuks, osteti laenujäägi arvelt 200 000 euroga maatükk, millel asub Arti Arakale kuuluv klubihoone ning müüdi 220 000eurone laenunõue SG Restardile tuhande euro eest.

Hetkel kuum