• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Chevron võib saada 28 miljonit dollarit trahvi

  Brasiilia ähvardab trahvida USA naftagiganti Chevronit ligi 28 miljoni dollariga naftalekke eest Atlandi ookeanis, vahendab Associated Press.

  Ühtlasi tuleb ettevõttel suure tõenäosusega korvata ka lekkest põhjustatud kahju likvideerimisega seotud kulud, mis ulatuvad vähemalt 5,6 miljoni dollarini.
  Brasiilia keskkonnaministeerium süüdistab Chevronit keskkonnakuriteos, väites, et firma varjas lekkega seotud asjaolusid ja nende kriisimeeskond ootas enne tegutsema hakkamist ligi kümme päeva. Chevron ise on vastutuse lekke eest enda peale võtnud, kuid pole nõus väidetega, et firma ei teavitanud kohalikke võime piisavalt kiiresti ega korraldanud puhastusoperatsiooni nii, nagu oleks pidanud.
  Kuigi uurimine veel käib ja trahvi pole ametlikult välja kuulutatud, on üsna tõenäoline, et ettevõttel tuleb välja käia 28 miljonit dollarit, mis on ühtlasi suurim summa, mida Brasiilia seadused analoogses olukorras määrata lubavad.
  Brasiilia riiklik naftaagentuur on arutanud ka ettevõtte karistamist ajutise tegutsemiskeeluga Brasiilias.
  Chevroni aktsia hind on esmaspäevase seisuga New Yorgi börsil langenud 3,34%, alanedes tasemele 94,60 dollarit.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.