Meelis Mandel • 27. november 2011 kell 7:00

Mustas nimekirjas olev ehitaja: maksan makse nii Eestis kui Soomes!

Ma maksan makse nii Eestis kui Soomes! Absurdne on nõuda minult sama, mis Soome tööandjatelt, lausus Soome ametiühingute mustas nimekirjas olev  Alnar Järvi OÜ juhatuse liige Alnar Järvi.

„Soome ametiühingud teevad kõik, et Eesti ettevõtted Soome turult välja tõrjuda,” on ütles Järvi. Tema sõnul maksis ta 2007. aastal töölistele 12,50 eurot tunnis, tasus nende praamipiletid ja elamise Helsinki kesklinnas.

„Kui ma oleksin sunnitud neile veel lähetusraha maksma, oleksin pidanud vähendama nende tasu 7 euroni tunnis, aga see on alla miinimumi. Kuid ametiühing nõudis, et teeksin seda tagantjärele, mis käis mulle üle jõu. Eesti ettevõtted Soomes ei teeni nii palju, et kanda veel need kulutused,” seletas Järvi.

 

Hetkel kuum