• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopas käis eile võimas leevendusralli

  Uuesti tekkinud optimism, et Euroopa riikide liidrid suudavad võlakriisiga võideldes edusamme näidata, lennutas eile Euroopa aktsiaturud pärast kahe kuu raskeimat nädalat järsult üles. Head USA jaemüüginumbrid panid rallima ka Ühendriikide ja Aasia väärtpaberid.
  "Tegutsege või me hävitame teid". Stoxx Europe 600 indeks tõusis eile pärastlõunase seisuga ligi 3%. Reedel suutis indeks murda kuuepäevase langusperioodi, kuigi nädala peale jäi 4,6% miinusesse, mis oli kahe kuu halvim nädal.
  Euroopa tõusule aitas kaasa ka optimism, et väidetavalt on eurotsooni rahandusministrid kokku leppimas mitmetes tegevusplaanides ja -reeglites Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi suhtes.
  "Euroopa juhid on surutud olukorda, kus nad lõpuks peavad midagi tegema," ütles Bloombergile Brewin Dolphin Securitiesi strateeg Mike Lenhoff. "Me oleme sealmaal, kus poliitikud hakkavad reageerima. Turgude sõnum on lihtne: hakake tegutsema või me hävitame teid."
  Leevendusrallit Euroopas vedasid senised murelapsed ehk pangad. ING Groep, Royal Bank of Scotland ja BNP Paribas olid enne õhtut 7% kuni 8% plussis. Enam kui 10% tõusjate seas olid ka Belgia pangad, kuigi Standard & Poor's alandas reedel riigi krediidireitingut.
  Tähelepanu pöörati vaid positiivsetele teguritele. Väga head jaemüüginumbrid tänupühade ajal andsid hoogu juurde Aasia turgudel USA futuuridele. Ameerikas järjest populaarsust koguv Must reede (Black Friday), kus erinevate allahindlustega üritatakse ühel päeval inimesed ostlema meelitada, tähendab firmadele meeletuid käibeid ja ka kasumeid.
  Samal ajal eitas Rahvusvaheline Valuutafond Itaalia võimaliku abipaketi üle peetavaid kõnelusi ning Jaapani kinnitusel pole teema tõstatanud ka G7 ühenduses.
  Euroopa olukorda testisid ka Belgia ja Itaalia eilsed võlakirjamüügid ja kuigi mõlema riigi laenukulud kasvasid, siis vaid rohelist nägevad investorid sellele tähelepanu ei pööranud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.