30. november 2011 kell 8:08

S&P ründas USA ja Euroopa suurpanku

Reitinguagentuur Standard &  Poor's alandas krediidireitinguid 15 suurel pangandusettevõttel, peamiselt Euroopas ja USAs.

Ühe pügala võrra alandati tervel seal tuntud pankadel reitinguid: JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Barclays, HSBC Holdings, Royal Bank of Scotland Group ja UBS.

S&P hindas kokku 37 maailma suurpanka ja uute reitingute kriteeriumite tulemusel suutsid nendest 20 enda reitingut säilitada ning ainult kahe panga reitingut tõsteti kriteeriumite muutmise tulemusel, vahendab Reuters.

Ainsana tõusid vaid Bank of China ja China Construction Banki krediidireitingud. Mõlemal pangal on nüüd A- asemel A reiting.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum