Alyona Stadnik • 6. detsember 2011 kell 9:48

Seppik: lõppkokkuvõttes vastutab siseminister

Endise politseiniku ja poliitiku Ain Seppiku sõnul jättis keegi oma kohustused täitmata sellega, kui elamisloa sai Vene allilmategelane. Tema sõnul vastutab selle eest lõppkokkuvõttes siseminister.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab sellest, et elamisloa sai isegi allilmategelane Alexander Kharkovskiy. Teda tuntakse tema kriminaalse tausta kaudu. Tänavu märtsis väljastas politsei- ja piirivalveamet mehele elamisloa viieks aastaks.

„See tekitab kahtlusi. Minu arvates tuleb ikkagi kontrollida, kellele elamisluba antakse,“ kommenteeris Seppik.Ta lisas, et seaduse mõte ei ole see, et makstakse miljon krooni ja saad elamisloa. „Seaduse mõte on, et teatud filter peab eksisteerima,“ märkis Seppik.Ta lisas, et selle eest peaks vastutama politsei- ja piirivalveamet. „Lõppkokkuvõttes vastutab siseminister, see kõik on tema valitsemisealas. Ta on sellega seotud, sest ametnikud peavad kontrollima,“ selgitas Seppik.

„Me vastutame kogu Schengeni ruumi ehk peaaegu kogu Euroopa eest,“ nentis Seppik.

Seppik lisas, et üllatused ootavad meid alles ees. „Paistab, et ajakirjandus on selle asja võtnud päris tõsiselt ning ma kujutan ette, et seal tuleb veel paljudele poliitikutele üllatusi,“ sõnas Seppik.

 

Hetkel kuum