Alyona Stadnik • 6. detsember 2011 kell 12:16

"Eesti usaldusväärsus on saanud tõsise löögi" 

Kui endise politseiametniku ja poliitiku Kalle Laaneti sõnul sai Eesti usaldusväärsus tõsise löögi, siis poliitik Ain Sepik usub, et üllatused sel teemal on alles ees.

"Kui ma seda selgelt teaksin, siis ütleksin seda," vastas Laanet küsimusele, kuidas on see võimalik, et elamisloa sai isegi Vene allilmategelane.

Endise politseiniku ja poliitiku Ain Seppiku sõnul jättis aga keegi oma kohustused täitmata sellega, kui elamisloa sai Vene allilmategelane. Ta lisas, et üllatused sellel teemal ootavad meid alles ees. „Paistab, et ajakirjandus on selle asja võtnud päris tõsiselt ning ma kujutan ette, et seal tuleb veel paljudele poliitikutele üllatusi,“ sõnas Seppik.

„See situatsioon vajaks selget analüüsi. Kuna on tekkinud selline olukord, kus on tõesti väga erineva taustaga inimesed saanud Eestis elamislube. Tuleks väga selgelt välja tuua, kus on võimalikud augud seadusandluses," arutles Laanet.

Ta lisas, et täna öelda, et ühes või teises kohas on kindel puudus, siis parlamendiliikmena ta valetaks, sest ei tea seda. „Selge on see, et Eesti usaldusväärsus Euroopa riikide seas on saanud tõsise löögi. Iga usalduse taastamine võtab aega ja ei käi üleöö või ühe päevaga," märkis Laanet.

"Kõigepealt tuleb selgeks teha see, kus siis tegelikult viga on, see on kõige olulisem," sõnas poliitik.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab sellest, et elamisloa sai isegi allilmategelane Alexander Kharkovskiy. Teda tuntakse selle järgi, et ta on kriminaalse taustaga. Tänavu märtsis väljastas politsei- ja piirivalveamet mehele elamisloa viieks aastaks.

 

 

 

Hetkel kuum