Birjo Must • 17. detsember 2011 kell 8:55

PKC juht: jätkame kindlasti Eestis

Eksportööride edetabelis kõrgel kohal oleva PKC Eesti juhatuse esimees Jani Kiljala sõnul ettevõte Eestist tootmist ära ei koli, sest praegu luuakse siia hoopis kontserni kompetentsikeskust. 

Mootorsõidukite elektri- ja elektroonikaseadmete tootmisega tegelev PKC Eesti  paikneb Äripäeva koostatud 100 suurima eksportööri edetabelis 5. kohal. Juhi arvates on selle meetodiga arvutatuna 5. koht ettevõttele täiesti õige.

2011. aasta on PKC-l Kiljala hinnangul möödunud hästi, kuna võrreldes mullusega on ettevõtte käive kasvanud märkimisväärselt. Tulevaks aastaks loodab juht, et euro kriis Euroopa Liidus laheneb ja olukord turul stabiliseerub.

Selle, et PKC Eestis tegevust jätkab, tunneb Kiljala ennast samuti kindlalt. „Oleme praegu Eestisse loomas ühte PKC kontserni kompetentsikeskustest,“ põhjendas ta.

Eesti peamise ekspordimahud tulevad 100 suurima eksportööri tegevusest. Küsimusele, kuidas ka teised ettevõtted oma mahte kasvatada saaksid, vastas Kiljala: „Ettevõtlusele tuleks luua soodsad tingimused ka väljaspool Tallinna – rajada tööstuspargid, toetada infrastruktuuri edendamist. Kindlasti aitaks kaasa regionaalpoliitika muutmine ja valmiskontseptsioonide loomine.”

 

Hetkel kuum