Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Oleme saavutanud stabiilsuse"

  Nii suure komeedina nagu 2010. aastal me taeva all enam ei lenda, sest oleme saavutanud stabiilsuse, rääkis Kuusakoski ASi juhatuse esimees Kuldar Suits. 

  Elektroonika ja muude jäätmete käitleja Kuusakoski AS paikneb Äripäeva poolt koostatud 100 suurima eksportööri edetabelis 24. kohal. „Ma arvan küll, et see pole vale. Kui arvutatakse müügikäibe pealt, pole palju kommenteerida,“ lausus Suits.
  Tema sõnul tekib käive selle järgi, kuidas kujunevad hinnad maailmaturgudel. „Samade müügimahtude juures oleksime mõni aeg tagasi ehk teinud isegi 30-40% suurema käibe. Eestis ju terast ei sulatata ja seda tuleb teha väljaspool riigipiire,“ selgitas Suits.
  2011. aasta ei möödunud Kuusakoskil juhi kinnitusel just nii hiilgavalt kui 2010. Täpset müügikäibe muutust ta öelda ei osanud, kuid arvas, et võib-olla käive kokkuvõttes isegi langeb veidi, kuna maailmaturu hinnad polnud enam nii head. „Tegime oma reorganiseerimise varem ära ega jäänud ootama, kas tuleb kriis või ei tule. Sellise komeedina me enam ei tõuse ja pigem on numbrid stabiilsed,“ kommenteeris Suits. Tulevalt aastalt ootab juht sarnast tulemust.
  Eesti peamised ekspordimahud tulevad 100 suurima eksportööri tegevusest. Küsimusele, kuidas ka teised ettevõtted oma mahte kasvatada saaksid, vastas Suits: „Selge on see, et pead olema niivõrd tasemel, et suudad toote, kvaliteedi ja hinnaga eksporditurul konkureerida. Kui lähed rahvusvahelisele turule müüma, siis alguses seisad muidugi müts käes häbelikult nurgas. Alles mõne aja pärast kui hoog sisse tuleb, siis muutud julgemaks. Et kohale jõuda, tuleb pingutada.“
  Suits usub, et Eesti ettevõtete ekspordimahud kasvavad ka tulevikus. „Kuigi Äripäevale meeldivad suured tõusud, saab seda oodata vaid nendelt tegijatelt, kes alustavad nullist,“ rääkis Suits. „Suured tegijad on juba saavutanud stabiilse kasvu.“
  Ta lisas, et kindlasti keegi lõpetab tegevuse, keegi samas laieneb. Samuti on turgude vastuvõtlikkus erinevates majandussituatsioonides erinev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.