• Jaga lugu:

  "Oleme saavutanud stabiilsuse"

  Nii suure komeedina nagu 2010. aastal me taeva all enam ei lenda, sest oleme saavutanud stabiilsuse, rääkis Kuusakoski ASi juhatuse esimees Kuldar Suits. 

  Elektroonika ja muude jäätmete käitleja Kuusakoski AS paikneb Äripäeva poolt koostatud 100 suurima eksportööri edetabelis 24. kohal. „Ma arvan küll, et see pole vale. Kui arvutatakse müügikäibe pealt, pole palju kommenteerida,“ lausus Suits.
  Tema sõnul tekib käive selle järgi, kuidas kujunevad hinnad maailmaturgudel. „Samade müügimahtude juures oleksime mõni aeg tagasi ehk teinud isegi 30-40% suurema käibe. Eestis ju terast ei sulatata ja seda tuleb teha väljaspool riigipiire,“ selgitas Suits.
  2011. aasta ei möödunud Kuusakoskil juhi kinnitusel just nii hiilgavalt kui 2010. Täpset müügikäibe muutust ta öelda ei osanud, kuid arvas, et võib-olla käive kokkuvõttes isegi langeb veidi, kuna maailmaturu hinnad polnud enam nii head. „Tegime oma reorganiseerimise varem ära ega jäänud ootama, kas tuleb kriis või ei tule. Sellise komeedina me enam ei tõuse ja pigem on numbrid stabiilsed,“ kommenteeris Suits. Tulevalt aastalt ootab juht sarnast tulemust.
  Eesti peamised ekspordimahud tulevad 100 suurima eksportööri tegevusest. Küsimusele, kuidas ka teised ettevõtted oma mahte kasvatada saaksid, vastas Suits: „Selge on see, et pead olema niivõrd tasemel, et suudad toote, kvaliteedi ja hinnaga eksporditurul konkureerida. Kui lähed rahvusvahelisele turule müüma, siis alguses seisad muidugi müts käes häbelikult nurgas. Alles mõne aja pärast kui hoog sisse tuleb, siis muutud julgemaks. Et kohale jõuda, tuleb pingutada.“
  Suits usub, et Eesti ettevõtete ekspordimahud kasvavad ka tulevikus. „Kuigi Äripäevale meeldivad suured tõusud, saab seda oodata vaid nendelt tegijatelt, kes alustavad nullist,“ rääkis Suits. „Suured tegijad on juba saavutanud stabiilse kasvu.“
  Ta lisas, et kindlasti keegi lõpetab tegevuse, keegi samas laieneb. Samuti on turgude vastuvõtlikkus erinevates majandussituatsioonides erinev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.