• Jaga lugu:

  Vaata suurimaid eksportööre

  Täna ilmunud Äripäeva eksportööride edetabeli esikolmikus on kaks tuntud firmat.

  Eksportööride TOP 10 eelmise aasta müügitulu järgi
  1. Tallink Grupp ASÜhtlasi eksportööridest suurim tööandja. Enamik tulust tuli müügist laevadel ja maismaal asuvates restoranides ja poodides.2. Baltic International Trading OÜNaftatoodete ja kemikaalide vahendaja. Viis töötajat. Emafirma Cind Holding Ltd registreeritud Küprosel.3. Ericsson Eesti ASEricssoni seadmete tootja Tallinna tehases ning Ericssoni toodete ja teenuste müüja Eestis. Annab tööd 1300 inimesele.4. BLRT Grupp ASFjodor Bermani ülesehitatud laevade ehitamise, remontimise ning metallkonstruktsioonide valmistamise ja metalli müügiga tegelevasse kontserni kuulub 65 tütarettevõtet enam kui 3400 töötajaga.5. PKC Eesti ASÜle tuhande töötajaga ettevõte toodab juhtmeköidiseid ja ühenduskaableid. Suurim sihtturg Rootsi.6. Stora Enso Eesti ASSoome ettevõte Stora Enso Oyj tütarettevõte varub metsa, toodab saematerjali ja puidutöötlemissaadusi.7. OÜ Kolomna Energy ServiceVedurivaruosade tarnija. Tegutseb Venemaal, Eestis neli töötajat. Emafirma Franconia Holdings Ltd registreeritud Küprosel.8. AS Bominflot Estonia Saksa ja Vene kapitalil põhinev laevade punkerdaja ja kütuse hulgimüüja.9. Evail Oil OÜSillamäe sadamas tegutsev mootorikütuse hulgimüüja. 10. Antonio Trade OÜVenemaale eksportiv ja Vene kapitalil põhinev külmutusseadmete hulgimüüja. Eestis neli töötajat.
  Tänases Äripäevas ilmunud eksportööride TOP koostati EASi ja majandusministeeriumi lähteandmetele tuginedes. Mõlemad saatsid nimekirja sajast ettevõttest, kes on nende andmetel suurimad eksportöörid.
  Kogu edetabelit on võimalik lugeda tänasest Äripäevast.
  Autor: Kadri Bank, Aivar Hundimägi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.