16. detsember 2011 kell 4:17

Vaata suurimaid eksportööre

Täna ilmunud Äripäeva eksportööride edetabeli esikolmikus on kaks tuntud firmat.

Eksportööride TOP 10 eelmise aasta müügitulu järgi

1. Tallink Grupp ASÜhtlasi eksportööridest suurim tööandja. Enamik tulust tuli müügist laevadel ja maismaal asuvates restoranides ja poodides.2. Baltic International Trading OÜNaftatoodete ja kemikaalide vahendaja. Viis töötajat. Emafirma Cind Holding Ltd registreeritud Küprosel.3. Ericsson Eesti ASEricssoni seadmete tootja Tallinna tehases ning Ericssoni toodete ja teenuste müüja Eestis. Annab tööd 1300 inimesele.4. BLRT Grupp ASFjodor Bermani ülesehitatud laevade ehitamise, remontimise ning metallkonstruktsioonide valmistamise ja metalli müügiga tegelevasse kontserni kuulub 65 tütarettevõtet enam kui 3400 töötajaga.5. PKC Eesti ASÜle tuhande töötajaga ettevõte toodab juhtmeköidiseid ja ühenduskaableid. Suurim sihtturg Rootsi.6. Stora Enso Eesti ASSoome ettevõte Stora Enso Oyj tütarettevõte varub metsa, toodab saematerjali ja puidutöötlemissaadusi.7. OÜ Kolomna Energy ServiceVedurivaruosade tarnija. Tegutseb Venemaal, Eestis neli töötajat. Emafirma Franconia Holdings Ltd registreeritud Küprosel.8. AS Bominflot Estonia Saksa ja Vene kapitalil põhinev laevade punkerdaja ja kütuse hulgimüüja.9. Evail Oil OÜSillamäe sadamas tegutsev mootorikütuse hulgimüüja. 10. Antonio Trade OÜVenemaale eksportiv ja Vene kapitalil põhinev külmutusseadmete hulgimüüja. Eestis neli töötajat.

Tänases Äripäevas ilmunud eksportööride TOP koostati EASi ja majandusministeeriumi lähteandmetele tuginedes. Mõlemad saatsid nimekirja sajast ettevõttest, kes on nende andmetel suurimad eksportöörid.

Kogu edetabelit on võimalik lugeda tänasest Äripäevast.

Autor: Kadri Bank, Aivar Hundimägi

Hetkel kuum