• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BLRT väikeaktsionär läheb kohtusse

  BLRT Grupi enamusaktsionärid ei toetanud väikeaktsionäride nõuet uurida perekond Bermani osalust suurendanud aktsiatehingute tagamaid ja võtta süüdlased vastutusele.

  Väikeaktsionärid kavatsevad otsuse, viidates huvide konfliktile, vaidlustada.
  Väikeaktsionär Mihhail Gnidini esitatud taotluse vastu hääletas 54,9% BLRT Grupi üldkoosolekul osalenud aktsionäridest ja poolt oli 45,1%. Vastu hääletasid üksnes Fjodor Berman ja Bermani perekonna kontrolli all olevad äriühingud OÜ Ferriol ja OÜ Algaves. Sellega otsustasid enamusaktsionärid jätta Gnidini taotluse täies mahus rahuldamata.
  „Tänane koosolek andis veelkordse kinnituse, et kontserni edu kiuste jätkavad aktsionärid Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja Timo Sasi juhitav ettevõte terrorit kontserni vastu,“ võttis BLRT Gruppi kommunikatsiooniderektor Katja Ljubobratets koosoleku kokku. Ta selgitas, et kõik tehingud, mis olid väidetavalt ajendiks tänasele erakorralisele üldkoosolekule, on toimunud aastate eest, on avalikud ning toimusid küsimust tõstatanud härra Gnidini enda osalusel ja korraldamisel. „Koosolekul selgitas aktsionär Gnidini esindaja ettepanekut, toomata välja põhjuseid, millega tekitati väidetav kahju. Juhatus juhtis aktsionäride tähelepanu asjaolule, et taoline ettepanek ei kuulu üldkoosoleku pädevusse ning sisejuurdlust taotleb isik, kes on varasemalt ise nõukogu liikmena tehingud heaks kiitnud ja asja tulemist isiklikult huvitatud. Hääletamise tulemusena jõuti otsusele härra Gnidini ettepanekut mitte vastu võtta,“ kommenteeris Ljubobratets. Mihhail Gnidini sõnul kaalub ta üldkoosoleku otsuse vaidlustamist kohtus, sest hääletamisel võeti arvesse ka nende enamusosanike hääli, keda antud kahtlustused otseselt puudutavad. “Hääletustulemus näitab ilmekalt tänases BLRT Grupis valitsevat huvide konflikti. Sellistes tingimustes on võimalikuks osutunud tehingud, mis teenivad vaid enamusaktsionäri huve,” lausus Gnidin.
  Valeri Kovalenko esindaja Rolan Jankelevitshi sõnul kaalub klient üldkoosoleku ebaseadusliku otsuse kohtus vaidlustamist. „Selgelt on näha, et vähemusaktsionäride põhjendatud ettepanekuid ei võeta isegi kaalumisele,“ märkis Jankelevitsh.
  Ljubobratetsi sõnul said nad taaskord kinnituse, et mõned aktsionärid püüavad järjekindlalt survestada dividendide väljamaksmist, kasutades selleks kaheldavaid meetodeid. „Tänane koosolek oli tõenduseks, et nende käitumine on jõudnud absurdi piirini ning juhindutakse vaid lühiajalisest soovist raha teenida, jättes tähelepanuta maailmamajanduse eelseisvad väljavaated ning seades ohtu nii töötajate kindlustunne kui ka ettevõtte konkurentsivõime tulevikus,“ lausus Ljubobratets.
  Osa BLRT Grupi väikeaktsionäre kahtlustavad ettevõtte tegevjuhtkonda aktsiate ebaseaduslikus omandamises ja vähemalt 6 miljoni euro suuruse põhjendamatu soodustuse tegemises Fjodor Bermanile ja tema lähisugulastele. Mihhail Gnidin taotles tänasel üldkoosolekul, et ASis BLRT Grupp viidaks läbi sisejuurdlus eesmärgiga selgitada välja asjaolud, kuidas on viimasel viiel aastal toimunud BLRT Grupi aktsiate müük Bermanile ja tema lähisugulastele. Samuti taotles Gnidin, et ka väikeaktsionäridel oleks võimalik kontrollida juurdluse läbiviimise objektiivsust.
  ASil BLRT Grupp on tänase seisuga umbes 60 aktsionäri, aktsiate enamusosalus on ettevõtte juhatuse liikmel Fjodor Bermanil ja tema sugulastel. Bermanite dünastia on oma osalust viimastel aastatel suurendanud, omandades väikeaktsionäride aktsiaid ja kasutades selleks erinevaid nn motivatsioonipakette.
   
   
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri hind langeb homme kolmandat päeva järjest
Elektri hind jätkab homme langust ja odavneb kolmandat päeva järjest, aga püsib ajaloolises võrdluses jätkuvalt kõrgel tasemel.
Elektri hind jätkab homme langust ja odavneb kolmandat päeva järjest, aga püsib ajaloolises võrdluses jätkuvalt kõrgel tasemel.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".