• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BLRT aktsionär: Berman kandib aktsiaid oma perele

  BLRT aktsionärid kahtlustavad ettevõtte juhte aktsiate ebaseaduslikus omandamises ja vähemalt kuue miljoni euro suuruse põhjendamatu soodustuse tegemises Fjodor Bermanile ja tema lähisugulastele.

  Esmaspäeval, 13. veebruaril toimub BLRT Grupi erakorraline üldkoosolek. Selle kokkukutsumise algatanud BLRT aktsionär Mihhail Gnidin taotleb, et ettevõttes viidaks läbi sisejuurdlus, mis selgitab välja asjaolud, kuidas on viimasel viiel aastal toimunud BLRT Grupi aktsiate müük Bermanile ja tema lähisugulastele.
  Samuti taotleb Gnidin, et ka väikeaktsionäridel oleks võimalik kontrollida sisejuurdluse läbiviimise objektiivsust. "Meie kasutuses olevad materjalid tõstavad üles kahtluse, et BLRT Grupi juhtkond on teinud viimastel aastatel väikeaktsionäride selja taga mitu tehingut, millega on kantinud Fjodor Bermani ja tema perekonnaliikmete arvetele BLRT Grupi aktsiaid viisil, mis kahjustab ettevõtte teiste omanike huve," märkis ta.
  "Ainuüksi aktsiate bilansilise väärtuse järgi arvestades on tekitatud ettevõttele umbes kuus miljonit eurot kahju, turuhinda arvestades on kahju oluliselt suurem," lausus Gnidin.
  BLRT Grupp on tema sõnul küll majandustegevuses edukas, kuid ka ettevõtte rahaasjad peavad olema korras ja läbipaistvad. "Vastupidiselt firma juhtkonna arvamusele ei ole AS BLRT Grupp Bermanite perefirma, ettevõttel on tänase seisuga 60 aktsionäri. BLRT aktsionäridena loomulikult soovime, et firmal läheks hästi, kuid me ei saa nõustuda, et tänane tegevjuhtkond kasutab firmat kui oma suguseltsi isiklikku hoiupõrsast, millest võib võtta raha vastavalt vajadusele," lausus Gnidin.
    
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.