18. juuli 2012 kell 8:00

Goldman: Fed võib sügisel rahakraanid avada

Värskes analüüsis leiab Goldman Sachs, et USA Föderaalreserv võib tõenäoliselt augusti- või septembrikuisel kogunemisel teatada monetaarpoliitika lõdvendamisest, kuid suuremad sammud jäetakse tõenäoliselt pärast valimisi.

Eile USA senati panganduskomisjonile esinedes ei andnud Fedi esimees Ben Bernanke ühtki vihjet võimaliku leevendamise kohta, kuid kordas valmidust asuda tegudele, kui majandusolukord seda nõuab, vahendab CNBC.

"Me arvame, et tagasihoidliku abi otsuse vastuvõtmine augustis või septembris on väga tõenäoline, kuid kahtlustame, et suurem samm võetakse ette pärast valimisi või 2013. aasta alguses, et vähendada niigi kiiresti halvenevat majandusväljavaadet," kirjutas Goldmani ökonomist Andrew Tilton.

Tiltoni sõnul viitab leevendamisvahendite kaasamise puudumine Bernanke eilses kõnes madalamale tõenäosusele, et augustikuisel koosolekul võetakse vastu mõni suur otsus.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum