• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naftahinnad languses

  Toornafta hinnad jätkavad langust seoses murega globaalmajanduse kasvuväljavaadete osas, eurotsooni võlakriisi tõttu ja ulatuslike protestide pärast Kreekas.

  Brent toornafta oktoobri tähtajaga futuur on langenud 1,5%, 108,80 dollarini barrel, U.S. light toornafta hind on langenud 2%, 89,5 dollarini barrel.
  Kreekas oli täna kärpevastane streik, kus riigi kaks suuremat ametiühingut protestisid kasinusmeetmete vastu. Eile oli Hispaanias sarnane kärpemeetmete vastane streik ning see on tõstatanud muresid, et eurotsooni võlakriis süveneb, vaatamata keskpankade püüdlustele elavdada majandust.
  Tugevam dollar rõhus samuti naftahindu. Euro võttis USA dollari vastu suuna alla pärast seda, kui Hispaania keskpank teatas, et riigi sisemajanduse kogutoodang langeb kolmandas kvartalis „olulisel määral”.
  Investorid jäävad ettevaatlikuks ka maailma suuruselt teise naftatarbija Hiina nõudluse aeglustumise pärast, kuna sealsetel väikefirmadel, mis on mootoriks majanduskasvule ja töökohtade loomisele, on praegusel hetkel kohalikest pankadest raskem laenu saada kui suurtel firmadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.