Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus: suuraktsionäridel pole õigus teada BLRT majandusinfot

  Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, mis lükkas tagasi Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko nõudmise BLRT Grupile, milles aktsionärid soovisid saada kontserni majandustegevust puudutavat informatsiooni.

  Kohus tunnistas, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride Gnidini ja Kovalenko kõikidele küsimustele ning nende pretensioonid on põhjendamatud, vahendab BLRT oma pressiteates.
  BLRT Grupi korralisel üldkoosolekul 2011. aasta juunis esitasid ettevõtte suuraktsionärid Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko BLRT Grupi juhatusele kontserni tegevuse kohta rea küsimusi.
  BLRT Grupi kommunikatsioonidirektori Katja Ljubobratetsi sõnul andis juhatus
  vastused ning info aktsionäride korralisel üldkoosolekul ning järgnenud selgituses. "Vaatamata sellele, esitasid aktsionärid BLRT Grupile kohtu kaudu nõude informatsiooni väljastamiseks, väites, et nad pole vastustega rahul," ütles Ljubobratets. "Mõlema astme kohtud otsustasid, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride kõikidele küsimustele. Peale selle nentis kohus, et aktsionär ei saa nõuda juhatuselt ükskõik millist informatsiooni ettevõtte tegevuse kohta, ning, et ettevõtte juhatusel on õigus keelduda väljastamast aktsionärile andmeid, mille avalikustamine võib kahjustada ettevõtte huve."
  „Kohtu otsused selliste küsimuste lahendamisel aitavad välja kujundada aktsionäride informeerimise tasakaalustatud standardeid,“ märkis BLRT esindaja, vandeadvokaat Neve Uudelt advokaadibüroost Raidla Lejins & Norcous.
  Viimase 15 kuu jooksul on Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja NSC Investments saatnud BLRT Grupile 52 kirjalikku pöördumist, milles esitasid kontserni juhatusele 510 küsimust, nõuet ja taotlust, mis eeldavad nii või teisiti juhatuse tegutsemist või muud tagasisidet.
  “BLRT Grupi juhatus teeb suurt tööd, et aktsionärid saaksid tõeseid ja täielikke andmeid kontserni tegevuse kohta õiglases mahus," kommenteeris Ljubobratets. "Kohtuotsus võiks aidata lõpetada aktsionäride terrorit meenutavat tegevust juhatuse vastu, ning suunata nad hoopis juhatusega koostööle."
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.