• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus: suuraktsionäridel pole õigus teada BLRT majandusinfot

  Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, mis lükkas tagasi Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko nõudmise BLRT Grupile, milles aktsionärid soovisid saada kontserni majandustegevust puudutavat informatsiooni.

  Kohus tunnistas, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride Gnidini ja Kovalenko kõikidele küsimustele ning nende pretensioonid on põhjendamatud, vahendab BLRT oma pressiteates.
  BLRT Grupi korralisel üldkoosolekul 2011. aasta juunis esitasid ettevõtte suuraktsionärid Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko BLRT Grupi juhatusele kontserni tegevuse kohta rea küsimusi.
  BLRT Grupi kommunikatsioonidirektori Katja Ljubobratetsi sõnul andis juhatus
  vastused ning info aktsionäride korralisel üldkoosolekul ning järgnenud selgituses. "Vaatamata sellele, esitasid aktsionärid BLRT Grupile kohtu kaudu nõude informatsiooni väljastamiseks, väites, et nad pole vastustega rahul," ütles Ljubobratets. "Mõlema astme kohtud otsustasid, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride kõikidele küsimustele. Peale selle nentis kohus, et aktsionär ei saa nõuda juhatuselt ükskõik millist informatsiooni ettevõtte tegevuse kohta, ning, et ettevõtte juhatusel on õigus keelduda väljastamast aktsionärile andmeid, mille avalikustamine võib kahjustada ettevõtte huve."
  „Kohtu otsused selliste küsimuste lahendamisel aitavad välja kujundada aktsionäride informeerimise tasakaalustatud standardeid,“ märkis BLRT esindaja, vandeadvokaat Neve Uudelt advokaadibüroost Raidla Lejins & Norcous.
  Viimase 15 kuu jooksul on Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja NSC Investments saatnud BLRT Grupile 52 kirjalikku pöördumist, milles esitasid kontserni juhatusele 510 küsimust, nõuet ja taotlust, mis eeldavad nii või teisiti juhatuse tegutsemist või muud tagasisidet.
  “BLRT Grupi juhatus teeb suurt tööd, et aktsionärid saaksid tõeseid ja täielikke andmeid kontserni tegevuse kohta õiglases mahus," kommenteeris Ljubobratets. "Kohtuotsus võiks aidata lõpetada aktsionäride terrorit meenutavat tegevust juhatuse vastu, ning suunata nad hoopis juhatusega koostööle."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.