Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft üha rohkem Apple’i nägu ja tegu

  Apple enda toodete, teenuste ja kogu “ökosüsteemiga” on olnud edu ja kasutusmugavuse musternäidis, mida kadestavad paljud ettevõtted üle maailma. Kadedus närib ka Microsofti, kelle kõik viimased sammud viitavad asjaolule, et firma üritab Apple’i ärimudelit üle võtta.

  Läinud nädalal tuli üks oluline uudis, mis seni minu peas veerenud mõtet vaid kinnistas. Microsofti tegevjuht Steve Ballmer ütles enda iga-aastases aktsionäridele läkitatud kirjas peaaegu et otse välja: me tahame olla rohkem nagu Apple.
  Mitte, et ta oleks seda otse öelnud, aga mida sellisest lausest ikka muud välja lugeda: “Tuleb aeg, kui me ehitame kindlaid tooteid kindlaks eesmärgiks, nagu me teeme seda Xboxi ja Surface’iga.” Sinna suunas Microsoft liigubki, üritades olla nagu Apple, pakkudes riistvara, mis kasutab spetsiaalselt selle seadme jaoks mõeldud tarkvara, luues samaaegselt tervet ökosüsteemi.
  Järgmine nädal avalikuks saav Windows 8 on selle ehe näide. Microsoft üritab luua nii telefonil, tahvelarvutil, sülearvutil kui lauaarvutil töötavat operatsioonisüsteemi, mille kasutamine oleks ühtviisi mugav ja praktiline. Selleks on Microsoftil muidugi hea baas olemas, sest arvutimaailmas domineerib Windows 90% turust.
  Tegelikult pole see Apple’i jäljendamine Microsoftile mingi uus samm. Kes mäletab, siis nende muusikamängija Zune (mis väliselt meenutas väga iPodi) oli samuti iPodi populaarsuse tipul välja tulnud ja ebaõnnestumine on selle projekti kohta viisakalt öeldud. Selles valguses saab näha, kui edukaks osutub Microsofti tahvelarvuti Surface, mis on tegelikult samamoodi vastureaktsioon iPadi suurele populaarusele.
  Nüüd sai juba nii pikalt kirjutatud, et jäi täiesti mainimata fakt, et Microsoft teeb Xboxist ka muusikamängija/keskuse/poe, mis peaks idee poolest hakkama konkureerima Apple’i iTunesiga.
  Tegelikult on kõik nende sammud õiged. Jäädes edasi puhtalt tarkvaratootjaks, kukutaks ilmselt veelgi enam, sest mobiilsetel seadmetel, kust tuleb praegu kasv, domineerivad ju Apple ja Google. Minu jaoks on küsimärk vaid Ballmer, kes 12 aastat on seda vankrit kraavi juhtinud.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
 • Hetkel kuum
Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Kiibiaktsiate põrge aitas Nasdaqi plussi
Nädalajagu taandunud kiibiaktsiad põrkasid teisipäeval hoogsalt, aidates Nasdaqi liitindeksil märkimisväärse plussiga sulguda.
Nädalajagu taandunud kiibiaktsiad põrkasid teisipäeval hoogsalt, aidates Nasdaqi liitindeksil märkimisväärse plussiga sulguda.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
Alar Karis: miljardi euro vajadust laskemoona jaoks ei saa ignoreerida
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.