• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft üha rohkem Apple’i nägu ja tegu

  Apple enda toodete, teenuste ja kogu “ökosüsteemiga” on olnud edu ja kasutusmugavuse musternäidis, mida kadestavad paljud ettevõtted üle maailma. Kadedus närib ka Microsofti, kelle kõik viimased sammud viitavad asjaolule, et firma üritab Apple’i ärimudelit üle võtta.

  Läinud nädalal tuli üks oluline uudis, mis seni minu peas veerenud mõtet vaid kinnistas. Microsofti tegevjuht Steve Ballmer ütles enda iga-aastases aktsionäridele läkitatud kirjas peaaegu et otse välja: me tahame olla rohkem nagu Apple.
  Mitte, et ta oleks seda otse öelnud, aga mida sellisest lausest ikka muud välja lugeda: “Tuleb aeg, kui me ehitame kindlaid tooteid kindlaks eesmärgiks, nagu me teeme seda Xboxi ja Surface’iga.” Sinna suunas Microsoft liigubki, üritades olla nagu Apple, pakkudes riistvara, mis kasutab spetsiaalselt selle seadme jaoks mõeldud tarkvara, luues samaaegselt tervet ökosüsteemi.
  Järgmine nädal avalikuks saav Windows 8 on selle ehe näide. Microsoft üritab luua nii telefonil, tahvelarvutil, sülearvutil kui lauaarvutil töötavat operatsioonisüsteemi, mille kasutamine oleks ühtviisi mugav ja praktiline. Selleks on Microsoftil muidugi hea baas olemas, sest arvutimaailmas domineerib Windows 90% turust.
  Tegelikult pole see Apple’i jäljendamine Microsoftile mingi uus samm. Kes mäletab, siis nende muusikamängija Zune (mis väliselt meenutas väga iPodi) oli samuti iPodi populaarsuse tipul välja tulnud ja ebaõnnestumine on selle projekti kohta viisakalt öeldud. Selles valguses saab näha, kui edukaks osutub Microsofti tahvelarvuti Surface, mis on tegelikult samamoodi vastureaktsioon iPadi suurele populaarusele.
  Nüüd sai juba nii pikalt kirjutatud, et jäi täiesti mainimata fakt, et Microsoft teeb Xboxist ka muusikamängija/keskuse/poe, mis peaks idee poolest hakkama konkureerima Apple’i iTunesiga.
  Tegelikult on kõik nende sammud õiged. Jäädes edasi puhtalt tarkvaratootjaks, kukutaks ilmselt veelgi enam, sest mobiilsetel seadmetel, kust tuleb praegu kasv, domineerivad ju Apple ja Google. Minu jaoks on küsimärk vaid Ballmer, kes 12 aastat on seda vankrit kraavi juhtinud.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.