• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maxima: meil on palgad üle miinimumi

  Maxima teatas, et avab sel kuul neli kauplust, tänu millele leiab tööd rekordilised 350 inimest.

  Kaubandus.ee andmetel on Maxima töötajate töölepingus kirjas, et töötasu on "EV seaduse järgi paika pandud palga alammäär", mis on 2012. aasta seisuga 290 eurot miinus maksud. "See müütiline miinimumplaga jutt on selgelt vastuolus sellega, et meile tuleb pidevalt töötajaid ka teistest kettidest," kommenteeris teemat Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.
  Erilaid selgitas kaubandus.ee uudisveebile, et Maxima töötajate töötasu koosneb põhipalgast ja mitmetasandilisest preemiasüsteemist.
  Järgneb Erilaiu kommentaar muutmata kujul:
  "Inimesi tuleb sellises nõudlikus ametis nagu kauplusetöötaja hoida ja motiveerida. Selleks pakume töötajatele erinevaid motiveerivaid projekte. Müüjad teenivad olulise palgalisa sõltuvalt oma töö tulemuslikusest. Näiteks kassiire premeeritakse kiiruse eest, lisaks kasutab Maxima tagasisideaparaate, millega iga klient võib hinnata teenindust ja läbi selle premeerida töötajat rahaliselt. Ettevõte premeerib näietks stipendiumiga töötajate hea õppedukusega koolilapsi jne. Preemiat makstakse ka uute töötajate leidmise eest.
  Meie müüjad-kassirid teenivad kuni 3,30 eurot tunnis, millele hea teeninduse korral lisanduvad veel näiteks klientide poolt tagasisideaparaatidega määratud boonused, mis parematel küünivad enam kui viiendikuni töötasust. Lisaks pakume kaupluste töötajatele tasuta lõunaid. Töötajatele korraldatakse koosviibimisi, spordivõistlustel osalemisi, preemiareise, nende lastele jõulukingitusi,  jne.
  Miinimumpalka ei teeni Maximas ükski täistöökohaga töötaja. Maxima töötasu on täiesti konkurentsivõimeline ja ei jää ühelegi konkurendile alla, sest olla aastaid üks suurimaid uute töökohtade loojaid Eestis, oleks mistahes ärivaldkonnas teisiti võimatu.
  Meil on hea meel, et Maxima on üks suurimaid töökohtade loojaid Eestis ja me mõistame milline vastutus sellega kaasneb. Teeme kõik, et inimesed meile tööle kandideeriksid, sest ka lähiaastatel on meil kavas kiires tempos laieneda, samuti teeme kõik, et oma töötajaid hoida." 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.