Romet Kreek • 22. november 2012 kell 8:53

Merrill Lynch: uus aasta tuleb aktsiatele hea

Merrill Lynchi varahaldus ostab Euroopa aktsiaid, kuna 2013. aastaks on selle varaklassi väljavaade hea ja nende valuatsioon on 25 aasta atraktiivseim võrreldes investeerimisreitinguga võlakirjade omaga, vahendab Bloomberg.

Piirkonna aktsiaturg muutus läinud kuul 1,8 triljonit valitsevale varahaldusfirmale meelepäraseks, ja seda esimest korda kahe aasta jooksul. See tähendab, et nende Euroopa aktsiate osakaal on suurem kui võrdlusindeksis. Üksus lisab järgmise kuue kuu jooksul portfelli Euroopa ja arenevate turgude aktsiaid.

„Usume, et 2013. aasta on aktsiatele hea aasta,“ ütles Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika investeerimisjuht Bill O’Neill. „Euroopa ja arenevate turgude aktsiad peaksid olema võtmetootluse tegijad.“

Tema prognoosi kohaselt lööb aktsiatootlus tuleval aastal võlakirjade oma. Algab suur rotatsioon, kus tullakse välja võlakirjadest, kuna investorid hakkavad pöörama rohkem tähelepanu majanduskasvule USA ja euroala poliitika asemel.

„See paneb meid eelistama aktsiad võlakirjadele,“ ütles ta. „Eeldades, et võlakirjaturgudel ei tule suurt šokki, see tähendab, et kui USA valitsuse paberid jäävad tootma kahe protsendi ümber, peaksite te end positsioneerima, et näha üle viieprotsendist kui alla kümneprotsendist aktsiate kogutootlust.“

„Meil on vaja vaid hoogu (momentum),“ ütles ta. „Me liigume punaselt kollasele. Fooris läheb tuli roheliseks. Võtmeküsimus on tunnetada jätkusuutliku majanduse hoogu, mis peaks tooma kaasa kasumikasvu.“

Hetkel kuum