Rainer Saad • 11. detsember 2012 kell 6:50

Päev börsil: surve taas Itaalial

Euroopa börsid sulgusid eile kõrgemal, samas tegi Itaalia börs suure languse, kuna peaminister Mario Monti teatas tagasiastumisest pärast 2013. aasta eelarve kinnitamist.

Monti ei ole öelnud, kas ta soovib kandideerida 2013. aasta valimistel, kus eeldatavasti on kandidaat ka ekspeaminister Silvio Berlusconi.

Itaalia poliitiline ebakindlus survestas ka Hispaaniat. Hispaania börsiindeks IBEX35 langes eile 0,6%.

Investorid ootavad Kreeka võlakirjade tagasiostmise tulemusi, mille tähtaega pikendati täna keskpäevani, et Kreeka pangad saaks suure väärtuse kaotanud võlakirju valitsusele tagasi müüa. Välisinvestorite nõudlus reedel võlakirjade tagasiostmise skeemis jäi nõrgaks.

Täna kell 12:00 avaldatakse Saksamaa ZEW majanduskonjunktuuri detsembrikuu indikaator, mille näitarvuks prognoositakse -11,5. Novembris oli näitarv -15,7. Mida kõrgem on näitarv, seda optimistlikumad ollakse järgmise kuue kuu Saksamaa majandusarengu suhtes.

Hetkel kuum