Raivo Sormunen • 18. detsember 2012 kell 11:01

Võlakiri tegi aastaga 12% tootlust

2020. aasta novembris aeguva Eesti Energia võlakiri on pakkunud sel aastal investoritele tänu rekordmadalatele intressimääradele koguni 12% tootlust.

Kui aastavahetusel teenis 2020. aasta lõpus aeguvate võlakirjade pealt veel keskmiselt 5,06 protsendist aastatootlust (tootlus aegumiseni), siis täna teeniks investor antud võlakirjade hoidmise pealt lõpptähtajani vaid 3,10 protsenti aastas, nähtub Bloombergi andmebaasist. 2005. aasta novembris Londoni börsil noteeritud Eesti energeetikafirma väärtpaber pole siiani veel nii madalat tootlust pakkunud.

Kiiresti on langenud ka Eesti Energia poolt selle aasta märtsis emiteeritud võlakirjade tootlus.

Kui kevadisel emissioonil müüs energeetikafirma investoritele 300 miljoni euro eest 2018. aasta veebruaris aeguvaid võlakirju tootlusega 4,405 protsenti aastas, siis hetkel peavad väärtpaberit ostavad investorid rahulduma vaid 2,67 protsendise tootlusega.

Sarnaselt Eesti Energiale on langenud intressimäärade keskkonnas teinud kiire hinnaralli läbi ka paljude teiste korporatsioonide võlakirjad.

Nii näiteks on langenud Itaalia energeetikafirma Enel 2018. aasta oktoobris aeguva eurovõlakirja aastatootlus koguni 5,89 protsendilt 3,29 protsendini ning pakkunud võlakirjaomanikele sel aastal 13,5% tootlust.

Madalat intressimäärade keskkonda kasutas eelmisel nädalal ära Latvenergo, müües 20 miljoni euro eest viie aasta pikkuseid võlakirju tootlusega (aegumiseni) 2,84%.

 

Hetkel kuum