• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV tõstis Olainfarmi hinnasihti 20%

  LHV analüütikud Kristo Oidermaa ja Shana Vida Gavron kirjutasid, et Olainfarmi võib pidada kindlasti üheks helgeks täheks III kvartali tulemuste hooajale tagasi vaadates.

  Pärast pettumust valmistanud II kvartalit on ettevõte läbi teinud pöörde, kui müügitulud kasvasid III kvartalis 47% ja kasumipoolelt nägime järjekordseid rekordtulemusi. Kuna III kvartali müügitulud ja siiani avaldatud IV kvartali müük on olnud meie ootustest kõrgemad, oleme ettevõtte finantsprognoose kergitanud, kirjutasid nad.
  Olainfarmi praegused 2012. aasta prognoosid on 48 miljonit latti müügitulu ja 8,6 miljonit latti puhaskasumit. Pärast tugevaid oktoobri ja novembri müüginäitajaid on selle taseme saavutamine enam kui realistlik, kuna detsembris peab ettevõte näitama kõigest 0,9 miljoni lati suurust tulu eesmärgi täitmiseks. Lisaks kinnitas Olainfarmi juhtkond, et puhaskasumit oodatakse ka väljakäidud sihtmärgi lähedale.
  „Oleme viinud sisse muudatused oma prognoosidesse III kvartali tulemuste ning oktoobri ja novembri müügitulu avaldamise järgselt ning oleme tõstnud nii käesoleva kui 2013. aasta prognoose,“ jätkasid nad. "Meie lõplikuks 2012. aasta müügitulu prognoosiks on 50,6 miljonit latti, mis on ligi 5,5% kõrgem ettevõtte oodatust, ja puhaskasumiks ootame 9,7 miljonit latti ehk 13% rohkem kui ettevõte. Seega prognoosime Olainfarmile väga tugevat neljandat kvartalit, mida toetab ühekordse iseloomuga müügitulu Ukrainast, mis samas peaks negatiivselt mõjuma 2013. aasta esimesele kvartalile.“
  „2013. aastal ootame kasvu jätkumist ning prognoosime natukene enam kui 10%-list kasvu müügitulude ja kasumi real,“ kirjutasid nad.
  Olainfarm peaks enda prognoosid 2013. aasta osas tegema avalikuks jaanuaris.
  Lisaks oleme korrigeerinud ka Olainfarmi õiglase väärtuse vahemikku ning tõstame selle 4,20-4,60 lati juurde aktsia kohta (varasemalt 3,50-3,80 latti), jätkasid nad. Esiteks, oleme tõstnud tuleviku kasumiprognoose (nt 2013. aasta oma 15% võrra). Teiseks, oleme alandanud ettevõtte valuatsioonile kohaldatava allahindlusmäära võrreldes konkurentidega 15%-lt 10%-le ning see on nüüd samal tasemel Olainfarmi peamise kodumaise konkurendi Grindeksiga. Olainfarm on viimasel ajal tugevalt pingutanud parandamaks investorsuhteid ning läbipaistvust ning seetõttu ei ole ka nii suur allahindlusmäär enam põhjendatud. Jätkame Olainfarmi katmist „osta“ soovitusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.