• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maakohus mõistis Suklese õigeks

  Harju maakohus mõistis ärimees Andrus Suklese õigeks oma äripartneri Tullio Libliku palgamõrva kavandamises, kuigi tapmissoov leidis kinnitust.

  Tõsiasi, et Sukles soovis oma endist äripartnerit tappa ja soovis, et seda teeks teine isik, on leidnud kohtus kinnitust. Kuid kuna politseiagendina kasutatud isik ei vastanud kriminaalmenetluse seadustikus sätestatud nõuetele, puudus isik, keda Sukles teise isiku tapmisele kihutas ning selle politseiagendi abil kogutud tõendid on ebaseaduslikud ja kohtukõlbmatud, mistõttu  Sukles tuli õigeks mõista.
  Maakohtu teatel tühistati Suklese elukohast lahkumise keeld ning talle hüvitatakse kaitsjale makstud tasu 27 000 euro ulatuses. Ka kannatanu esndajale makstud tasu 19 000 eurot hüvitatakse.
  Suklesele esitatud süüdistus seisnes selles, et ta maksis 2010. aasta 26. augustil  Tallinnas oma endise äripartneri, OÜ Saarte Investeering ainuosaniku ja juhatuse liikme Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna tuhat eurot (ülejäänud 9000 eurot lubas maksta pärast tapmist). Lisaks andis ta tapmise täideviijale üle Libliku fotod, tutvustas tema elukohta ja informeeris tema liikumistrajektoorist ja lähikondsetest ning nende elukohtadest. Kuriteoplaan jäi realiseerimata politseiametnike sekkumise tõttu.
  Üldmenetluses lahendatud kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule.
  Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis Suklese süüdimõistmist tapmisele kihutamise katses omakasu ajendil ning tema karistamist nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tulnuks vanglas kohe ära kanda kuus kuud.
  Kannatanu Tullio Libliku esindaja Maria Mägi nõustus prokuröriga ja leidis, et Sukles tuleb kogu süüdistuse ulatuses süüdi mõista. Suklese advokaadid Kristiina Lee ja Küllike Namm leidsid, et nende kaitsealune tuleks õigeks mõista kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.
  Suklese ja Libliku ärivaidluse juured peituvad ühises kinnisvaraarenduses Pärnu linna külje all.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.