Laura Mallene • 10 jaanuar 2013

Ansip elektri hinda veel ei halvusta

Peaminister Andrus Ansip sõnas, et ei ole nõus tegema esimese kuu pealt elektrihinna kohta kaugeleulatuvaid järeldusi.

"Mina valisin Eesti Energia fikseeritud hinnaga kindla paketi ja ma ei ole esimese kuuga nõus tegema kaugeleulatuvaid järeldusi – et olen ma teinud õige või vale valiku," sõnas Ansip. "Energia hind kõigub, sõltub sellest, kui palju tuleb odavat energiat Põhjamaadest. Talvel, mil koormused kõrged, on ka hind kallim".

Ansip sõnas, et ei tasu hõiskama hakata ka siis, kui Eestis pakutav on sel hetkel Põhjamaade odavaim elekter. "Isegi kui möödas on aasta, ei pruugi see midagi näidata valitud paketi sobivuse kohta. Järgmine aasta võib tulla ta hoopis teistsugusem," sõnas Ansip ja lisas, et kõige odavam elekter on kokkuhoitud elekter ning soovitas tähelepanu pöörata energiasäästule. "Olen seda oma kodus teinud," teatas Ansip.

Eesti Energia on varem teatanud, et enamik nende klientidest on valinud fikseeritud hinnaga paketi nimega Kindel.

"Tarbija jaoks kõige odavam elekter peaks ikkagi tulema läbi börsi," kommenteeris Eleringi juht Taavi Veskimägi aasta alguses elektrilepingute sõlmimist.

Hetkel kuum