Piret Reiljan • 17. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Roode tögab Autorollo võlausaldajat

Detsembris asutas Siim Roodele kuuluv Roode & Partnerid ettevõtte nimega Oneport, mille nimi on Autorollo võlausaldajale Port One suunatud iroonia.

„See on teadlik iroonia,” kommenteeris Roode. „Need kallid sõbrad sealt Port One’st on mulle piisavalt meelehärmi valmistanud ja mõtlesin, et panen siis sellise nime. Mingi nime peab ju välja mõtlema,” sõnas ta. Roode lisas, et iga ettevõte asutatakse mingil kindlal eesmärgil ja küll sellel ettevõttel saab ka tegevus olema. Oneport OÜ tegevusalaks on Äriregistris märgitud metsakasvatus ja muud metsamajanduse tegevusalad.

Küsimusele, kas sellise ettevõtte asutamise eesmärk oli vaid nali, vastas Roode, et on ta suhteliselt tõsine inimene, kellel on omad tegemised ja ärid. „Mina näiteks ei tegele sellega, et ma uurin, milliseid ettevõtteid Teie asutate,” teatas Roode, keda häiris, et tema asutatud firma üldse uudiskünnise ületab.

Autorollo võlausaldaja Port One OÜ juhatuse liige ja üks omanikest Teet Järvekülg nentis Roode asutatud Oneport-nimelise firma kohta, et taoline nimekloonimine headest kavatsustest ei räägi. "Kirjeldab natuke ka selle tuntud saneerimisspetsialisti mõttelaadi," märkis Järvekülg. Ta lisas Roode iroonia kohta, et pole midagi öelda, see on iroonia tipptase, maksis 2500 eurot.

Autorollo on keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale kuulunud pankrotis veofirma, mille äri kutsus perekond Rosimannus korraldama tuttava advokaadi Siim Roode. Roode & Partnerid on pankrotis Autorollo omanik. Ajakirjanduses avaldatud andmed viitavad, et Autorollo kanditi osavalt varast tühjaks. Autorollo vastu omab suurimat nõuet just Port One OÜ, kes ostis pankrotipesast ka KredExile kuulunud mõnesaja tuhande eurose nõude.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas