• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Detaile tõesti ei mäleta"

  Raamatupidamisdokumendi järgi Autorollolt laenu saanud ettevõtte eksjuht väidab, et tehing toimus, kuid detaile ta ei mäleta.

  2010. aasta augustis Autorollo raamatupidamisse kantud dokumendi järgi sai Autorollolt miljon krooni sularahalaenu firmade likvideerija Hillar Taltsi omanduses olnud ettevõte Est-Trade Group. Talts küll ühest küljest kinnitas Äripäevale laenutehingu toimumist, kuid teisalt väitis, et detaile ta meenutada ei suuda. Taltsi sõnul oli Autorollolt saadud laen vajalik muude võlgnevuste tasumiseks.
  Talts omas ja juhtis Est-Trade Groupi vaid pisut rohkem kui aasta, kui ettevõte alates 2010. aasta oktoobrist likvideerimisele läks. Kusjuures likvideerija, kes saabus ainsa juhatuse liikme Taltsi asemele, on korduvalt varguste eest kriminaalkorras karistatud Remy Špilev. 
  Järgneb intervjuu Hillar Taltsiga.
  Küsin ettevõtte Est-Trade Group kohta…
  Ah, jah, jah, see on teil meediast läbi jooksnud, suuremad asjad. Ma tegelen väga paljude ettevõtetega, ma ei tea, kas ma oskan teile nüüd vastata, aga noh (naerab).
  Mul on üsna lihtne küsimus. Kas Teie ajal Est-Trade Group sai miljon krooni sularahalaenu osaühingult Autorollo?
  Ee… Ma… Jah, see on meediast läbi jooksnud nüüd nii palju, sellepärast see mul natuke meeles on. Seal olid küll mingid liikumised. Kuna see on päris ammune asi ja kuna need dokumendid ei ole enam ka minu käes, siis ma ei saa sada protsenti väita, aga kindlasti mingid liikumised seal olid, jah.
  Kas Te seda mäletate, miks see laen sai võetud?
  /…/ Tal (Est-Trade Groupil – toim) oli majandustegevus, idee oli ettevõte käima saada, aga lõpuks läks ikkagi likvideerimisele, läks untsu. See oli võlgnevuste tasumiseks, nagu laen tavaliselt kipub olema. Aga tõesti, see on nii ammune asi, et ma neid fakte ei mäleta. Ma olen enam kui saja ettevõtte ja nende lõpetamisega seotud, et tõesti ei suuda kõiki asju detailselt meeles pidada.
  Mäletate, kellega Te Autorollost suhtlesite laenu osas?
  Ei mäleta, seal oli mitmeid juhatuse liikmeid tegelikult, ma selgeid fakte ei mäleta enam, jah.
  Kas Te Rosimannustega puutusite sel teemal kokku?
  Ei, ei, ei, ei…
  Aga Siim Roodega?
  Ei, ei, ei ole, ei ole selliseid isikuid…
  Kas Te kinnitate, et selline laen oli ja raha ka reaalselt liikus?
  Jah, just. Kuna te olete seda kajastanud ja ma avastasin selle ettevõtte, sellepärast ta mul meeles on, et seal olid mingid asjad, aga detaile tõesti ei mäleta enam.
  Nii et see leping ei olnud lihtsalt paber, millega raha ei liikunud?
  Loomulikult mitte, selliste asjadega päris ei tegele.
  Aga tagasi seda laenu ei makstud?
  Seal tõenäoliselt on pankrot sellel ettevõttel samuti (Est-Trade Groupil – toim). Ma viimaseid arenguid ei tea, aga kaldun arvama, et ikkagi pankrot.
  Aga kes need isikud ikkagi olid teisel poolel, kas Väino Pentus?
  Jah, loomulikult, Pentus oli üks juhatuse liige seal. Mina ei tea, mis taustad teil seal on, mulle tundub, et see on mingisugune spekulatsioon, aga võib-olla ma eksin, ma ei ole õige inimene kommenteerima seda.
  Mind huvitab, kuidas Te leidsite sellise ettevõtte nagu Autorollo, kust võtta miljon krooni laenu?
  Need on ju tuttavad, no inimesed ikka suhtlevad tuttavatega.
  Väino Pentus on Teie tuttav?
  Ei, ei, tema ei ole, aga… (naerab). Ma pean nüüd tegelikult lõpetama, mul algab üks nõupidamine.
  /…/
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.