18. veebruar 2013 kell 9:16

Pertelson ei tunnistanud end kuritegudes süüdi

Tuntud judoka Indrek Pertelson ei tunnistanud end Harju maakohtus alanud kohtuprotsessil kuritegudes süüdi.

Põhja ringkonnaprokurör Maria Entsik avaldas süüdistuse ning pärast seda ütles Pertelson (41), et süüdistus on talle arusaadav, kuid ta ei tunnista end süüdi. Oma süüd eitas ka Pertelsoni kaassüüdistatav Margus Dintšenko (32).

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab ASi Haabersti Perespordikeskus juhatuse eksliikmeid Pertelsoni ja Dintšenkot pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises ning Pertelson veel ka ärikeelu rikkumises.

Kriminaalmenetluses kogutud andmetel oli Pertelsoni ja Dintšenko juhitud Haabersti Perespordikeskuse puhaskahjum ainuüksi 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

 

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum