Seppik: IRLi ministrid ei taha minna opositsiooni

Endine keskerakondlane ja staažikas poliitik Ain Seppik nimetas Mart Laari kirja eesmärgiks soovi kasutada ära koalitsioonipartneri nõrka positsiooni.

"Olen Jürgen Ligiga nõus, et see oli võrdlemisi alatu käik. Ja kas see Mart Laari enda mõte päris oligi, see küsimus vajab veel selgitamist," ütles ta. Seppik arvas, et kirja mõte oli ära kasutada koalitsioonipartneri nõrka positsiooni enda olukorra tugevdamiseks.

Tema sõnul vaevalt seal midagi tõsist võib olla. "Mina ei usu, et Ken-Marti Vaher, Juhan Parts ja partei esimees Urmas Reinsalu tahaksid jätta ministrikohad ja minna näiteks opositsiooni," ütles Seppik.

Valitusliidu lagunemine oleks tema hinnangul võinud ammu toimuda, ent selleks pole olnud alternatiivi. "Paljud asjad on valitsusliidul oma programmist tehtud ja niisugust väsimust, eriti IRLi poolt on näha. Aga ma ei arva, et ta laguneb," lisas Seppik.

Ta selgitas, et praegu on tegu pigem taktikaliste kui strateegiliste mängudega ning vaevalt, et sotsid praegu valitsusvastutust võtta tahaksid.

Seppik arvas, et see on taktikaline käik enne valimisi oma positsioonide tugevdamiseks. "Minule kui pikalt poliitikas olnule on IRLi käik äärmiselt võõrastav. Kuskil peavad ikka mingid printsiibid ja lugupidamine partneri vastu olema," ütles Seppik.

Hetkel kuum