Alyona Stadnik • 11. juuni 2013 kell 6:47

"Laari kiri on üle dramatiseeritud"

Reformierakondlase Valdo Randpere sõnul ei olnud Mart Laari kiri mõeldud erakonnakaaslastele, vaid pressile.

Randpere ei leia, et see on hea poliitik, kes käib ka katsub kellegile nuga selga lüüa. „Selle kirja teema ei ole mingi „Eesti asja“ ajamine,“ lausus Randpere.

Ta viitas, et IRLi reiting on madal ja Reformierakonna sees on väike madin ehk pisike skandaalike, mis pole erakonna probleem, vaid paari inimese probleem, kes on olnud ebaausad. „Selliseid ebaausaid  inimesi on olnud kõigis erakondades,“ sõnas Randpere.

Randperet Laari kiri natukene üllatas. „Sellel ajal kui IRLil on olnud rasked ajad ja neid on loobitud, siis meie ei ole sisemiselt arutanud seda, et anname neil hagu alla. Pigem on vastupidi, ütleme omadele, et olge rahulikud, ei ole mõtet asja suuremaks puhuda, eriti kui tegu on erakonna siseasjadega,“ märkis Randpere.

Poliitiku sõnul peaks pigem toetama teisi erakondi, sest istutakse ikka ühes paadis.

Küsimusele, kui tõenäoliseks ta peab, et praegune valitsusliit laguneb, vastas Randpere, et eilseni ta seda ei pidanud tõenäoliseks. „Meil on olnud väikseid torkeid ja põrkeid kogu aeg, aga tõsist kriisi ei ole olnud. Alati on diskusiooni peetud ning selle eeldus on see, et kui sa tahad tulemust saavutada, siis sa pead seda tegema ilma ajakirjanduse vahenduseta,“ märkis Randpere. „Kui tahetakse vastast solvata, tekitada ebakindlust ühiskonnas või väljaspool Eestit, siis saadetakse pressile kiri. See oli  üle dramatiseeritud.“

Isamaa ja Res Publica Liidu auesimees Mart Laar algatas erakonnakaaslastele saadetud kirjas arutelu, kas IRLil tasub kuuluda Reformierakonnaga ühte valitsusse.

Hetkel kuum