Marta Jaakson • 11. juuni 2013 kell 8:43

Herkel: Laar mõtleb järgmistele valimistele

Riigikogu ja IRLi liige Andres Herkel kommenteeris Mart Laari kirja, et erakonna auesimees mõtleb järgmistele valimistele.

Laar mõtleb järgmistele valimistele ja sellele, mis saab Eestist pikemas vaates kui homne päev, lisas ta. Kui Reformierakond ja IRL vanal moel jätkavad, võivad 2015. aasta riigikogu valimised olla nutused ja pole välistatud, et Keskerakond koos sotsidega asub ka Laari ehitatud Eestit olulisel määral muutma, märkis Herkel.

Tema sõnul osutas Laar oma eilses erakonnakaaslastele saadetud kirjas sellele, kuhu Eesti poliitika on jõudnud, ent otsesõnu koalitsiooni vahetama ei kutsunud.

"Reformierakond reageerib kriitikale valuliselt, ehkki õigem oleks tegeleda kriitika põhjustega," märkis Herkel.

Valitusliidu lagunemise tõenäosust Herkel suureks ei pea, ent nentis, et kõik on võimalik.

Ta rõhutas, et 2015. aasta valimisteks on vaja uut käiku, mille leidmisel on valitsuserakonnad suurtes raskustes. Herkel märkis, et valitsusliidu lagunemisel võib tulla vasakpoolsem poliitika, aga uut kultuuri ei tule. "Olulisem küsimus kui see, millal valitsusliit laguneb, on see, mis tuleb asemele," sõnas ta.

Hetkel kuum