Alyona Stadnik • 11. juuni 2013
Jaga lugu:

Jüri Ratas: mõistan Laari!

Riigikogu keskerakondlasest liikme Jüri Ratase sõnul näeb Mart Laar kogenud poliitiku ja riigimehena ohtu, et Reformierakonda järjest tabavad skandaalid võivad langetada nii tänase valitsuse kui kogu parteipoliitika maine sügavasse auku.

"Kusjuures valitsuserakondade toetus ja peaministri usaldusväärsus on juba viimased poolteist aastat olnud niigi kriitiliselt madal," märkis ta.

Ratase kinnitusel on pikka aega Eesti poliitikas juhtivat rolli mänginud Laaril kahekordse endise peaministrina väga raske toimuvaid negatiivseid arenguid kõrvalt vaadata. "Selles mõttes mõistan väga hästi, miks ta ei saanud enam vaiki olla," nentis ta.

Kui Reformierakond tegutseb targalt, võtavad nad seda Ratase sõnul kirja kui märguannet, et ka nende koalitsioonikaaslasel on oma taluvuspiir ja reageerivad vastavalt. "2011. aastal valijatelt saadud tugev mandaat ei tähenda, et Reformierakond võib ennast ka kaks aastat hiljem asendamatuna tunda. Seda enam, et järgmise 12 kuu jooksul toimuvad nii kohalikud valimised kui ka Euroopa Parlamendi valimised," sõnas Ratas.

Valitsuskoalitsioonil on täna Riigikogus 56 kohta ning valitsusliidu püsimine või lagunemine on Ratase sõnul koalitsioonierakondade otsustada. "Küsimus on selles, kui palju on IRLis ja miks mitte ka Reformierakonnas saadikuid, kes sarnaselt Mart Laarile tunnevad, et igal asjal on piir ja vanaviisi enam jätkata ei saa," sõnas Ratas.

"Puht matemaatiliselt on uue valitsuskoalitsiooni moodustamine küll keeruline, aga Eesti ajalugu on näinud ka mitmeid vähemusvalitsusi," lisas ta.

Küsimusele, kas keskerakond on pidanud IRLiga kõnelusi uue valitsusliidu moodustamiseks, vastas Ratas, et tema teada ei ole.

Isamaa ja Res Publica Liidu auesimees Mart Laar algatas erakonnakaaslastele saadetud kirjas arutelu, kas IRLil tasub kuuluda taas skandaali sattunud Reformierakonnaga ühte valitsusse.

 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas