Ave Lepik • 2. juuli 2013 kell 7:10

Paet arutab viisavabadust Araabia Ühendemiraatidega

Välisminister Urmas Paet rääkis Araabia Ühendemiraatide välisministriga viisavabaduse küsimustest.

Paet kõneles Bahreinis Araabia Ühendemiraatide välisasjade riigiministri Anwar Mohammed Gargashiga võimalusest Eesti kodanikel saada Araabia Ühendemiraatide viisa piirilt ja edaspidi üldse viisavabast reisimisest.

„Vastastikku kasulikke kontakte nii turismi kui kultuuri vallas ning võimalusi majanduskoostööks avardaks viisanõudest loobumine Eesti kodanike suhtes,“ rõhutas Paet. 

Gargashi sõnul vaatavad Araabia Ühendemiraadid sellele võimalusele positiivselt.

Eesti ja AÜE koostöö tihendamisest rääkides märkis Paet, et suhted on viimasel ajal intensiivistunud. „Sellest annab märku näiteks Eesti ettevõtete huvi kasv Araabia Ühendemiraatide kui Pärsia lahe piirkonna olulise ärikeskuse vastu,“ ütles Paet.

Välisminister lisas, et eelmisel aastal jõustunud topeltmaksustamise vältimise ja investeeringute kaitse lepingud aitavad veelgi kaasa majandussuhete arendamisele. „Ärikontaktidele aitaks omakorda kaasa Araabia Ühendemiraatide kõrgetasemelise visiidi korraldamine Eestisse koos äridelegatsiooniga,“ lausus ta.

Hetkel kuum