• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Katainen: Soome võla kasv teeb murelikuks

  Soome peaminister Jyrki Katainen on mures Soome võla kiire kasvutempo pärast ning hoiatas, et Soome peab astuma samme võlakoorma vähendamiseks.

  „Üldsuund on kindlasti murettekitav,“ ütles Katainen eile Helsingis antud intervjuus, kirjutas Bloomberg. „Me oleme teinud väga vähe, et seda kontrollida.“
  Eelmisel kuul tunnitas Soome valitsus, et majanduse ebaselgete väljavaadete tõttu ei jõua riik enda eelarve eesmärkideni. Järgmisel aastal prognoosib Soome, et võlatase kasvab 60,7 protsendini SKT-st. See on kõrgeim tase pärast II maailmasõda ning esimene kord Euroopa Liidu liikmena olles, kuid võlg kerkib üle 60% taseme.
  „Olen väga mures võlakoorma kasvu pärast,“ lisas Katainen. „Seda ei saa lihtsalt kärbetega vähendada, surve peab olema struktuursetel reformidel.“
  Rahvusvaheline Valuutafond ütles sel nädalal, et Soome majandus langeb 2013. aastal 0,6%, mis on rohkem, kui kogu euroalale prognoositav 0,4protsendiline langus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.