Ave Lepik • 22. oktoober 2013 kell 11:11

Puidu nõudlus ületab pakkumise

AS Puukeskuse tänavuse esimese kolme kvartali käive oli 7,1 miljonit eurot, mis kasvas eelmise aasta tulemustega võrreldes 5%.

AS Puukeskus tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on ehitusturul puudus kvaliteetsest saematerjalist. „Nõudlus on suurem kui pakkumine, see on kaasa toonud hinnatõusu. Venemaalt on raske puitu saada, sest hinna poolest ei ole Eesti atraktiivne eksportturg. Eestisiseselt on aga saeveskitel materjalipuudus, sest pinnas on veel pehmevõitu ja metsast on raske palki kätte saada ,“ lisas Matsalu.

Puukeskuse kontsernis töötab 540 töötajat. Soomes on 23 müügikohta ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

AS Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996. aastal ning on Soomes 1924. aastast tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis. Puukeskus on Eesti Kaubandus- ja  Tööstuskoja ja Soome-Eesti Kaubanduskoja liige.

Hetkel kuum