• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalev fruktoosi-siirupit ei kasuta

  Evelin Kalda, ASi Kalev tootekvaliteedijuht

  Glükoosi-fruktoosisiirupi puhul tuuakse negatiivsena välja selle kõrget fruktoosisisaldust. Glükoosi kasutatakse enamasti energiaks ja selle jääk säilitatakse organismis glükogeenina, fruktoosi ainevahetusjäägid on aga rasvhapped (sh "halb kolesterool"), mis põhjustavad liigsel tarbimisel rasvumist ja haiguseid.
  Kalev kasutab enamasti oma toodetes suhkrut. Osades maiustustes on kasutusel glükoosisiirup ja seda tehnoloogilistel põhjustel (siirupi ja suhkru omadused on erinevad). Fruktoosisiirupit Kalev oma toodetes ei kasuta, lisanditega šokolaadide koostises on küll märgitud glükoosi-fruktoosisiirup, kuid see tuleneb lisandite (näiteks greibitükid, vaarikatükid) koostisest. Näiteks 70-grammises apelsinitükkidega tumeda šokolaadi tahvlis on glükoosi- ja fruktoosisiirupit kokku 0,7g.
  Autor: Kadrin Karner, Ave Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.