Indrek Kald • 29. oktoober 2013 kell 8:16

Valimisvõit segab Hannes Hanso tööd reisijuhina

Turismifirma Albion Reisid kalender pakub ligi kahenädalast ringreisi Pärsia lahe riikidesse algusega 15. novembril ning tuleva aasta märtsis Bangladeshi, mõlema reisi juhiks oleks Hannes Hanso, kes aga tulevase Kuressaare linnapeana ei pruugi kõiki oma seniseid kohustusi täita.

"Pean oma elus seoses eeldatava Kuressaarde kolimisega päris palju korrektuure tegema. Kõik need plaanid, mis reisikalendris kirjas, on juba väga pikalt ette tehtud. Vastavalt vajadusele teeme neisse ka korrektuure," ütles Hanso Meie Maale.

Pärsia lahe ringsõidu on Albion Reisid juba läbi müünud. Selle reisiga ei pruugi Hansol takistusi tulla, sest esialgsete plaanide kohaselt peaks ta alles detsembris Saaremaale kolima. Hanso viib grupi Araabia Ühendemiraatidesse, Omaani, Katari ja Bahreini.

Aasia-reisiga ei pruugi enam nii ladusalt minna. Lisaks Bangladeshile on kalendris ka järgmise aasta lõpul toimuv reis Iraani ning 2015. aasta märtsis sõit Iraaki, mõlema reisijuhiks taas Hanso.

"Usun, et mida linnapea oma puhkustega ja vaba ajaga teeb, on ikka tema otsustada! Olen väga uhke oma rahvusvahelise kogemuse üle ja olen oma reisidelt väga palju õppinud," selgitas ta.

Hanso lisas, et usutavasti andsid inimesed talle oma hääled paljuski seetõttu, et tal on teistsugused kogemused. “Minu ametid on seni olnud väga selgelt seotud teadmistega, mida olen omandanud nii välismaal ülikoolides õppides kui ka reisidel,” ütles ta. "Soovitan seda kõigile, eriti noortele. Käige ja nähke maailma, kuid siis tulge koju tagasi," teatas Hanso.

Hannes Hanso viis sotsid esmakordselt Kuressaares valimisvõidule. Erakond kogus kohalikel valimistel 36,5% häältest ning sai 21-liikmelises linnavolikogus varasema ühe asemel kaheksa kohta. Koalitsiooni plaanivad sotsid luua koos senigi linnavalitsuse kuulunud IRLiga, kellel on volikogus viis kohta.

Hetkel kuum