Rainer Saad • 8 november 2013

Nissani juht: autotööstus ei ole kriisis

Maailma suuruselt kuues autotootja Nissan kärpis eelmisel nädalal kasumiprognoosi, kuid Nissani juht Carlos Ghosn ütles, et autotööstus ei ole kriisis.

Nissan langetas enda majandusaasta puhaskasumi prognoosi 20 protsenti 355 miljardi jeenini (2,7 mld euroni). Autotootja ootab müügi aeglustumist arenevatel turgudel. Nissani majandusaasta lõppeb 2014. aasta märtsis.

„Ma ei usu, et autotööstus on kriisis, kuna 2013 ja 2014 on oodata uut rekordaastat. Väljavaade on samuti hea,“ ütles Ghosn, kelle sõnul oli kasumiprognoosi langetamise taga ettevaatus. „Kui autotootjad kogevad väga tugevat kasvu, on nad pisut haavatavad vastutuultele,“ lisas ta.

2017 majandusaasta lõpuks loodab Nissan kasvatada enda globaalset turuosa 8 protsendini. Eelmisel aastal oli see 6,2 protsenti. Nissanil on kavas ehitada kaheksa uut tehast ning suurendada tehast Venemaal.

Hetkel kuum