• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nissani juht: autotööstus ei ole kriisis

  Maailma suuruselt kuues autotootja Nissan kärpis eelmisel nädalal kasumiprognoosi, kuid Nissani juht Carlos Ghosn ütles, et autotööstus ei ole kriisis.

  Nissan langetas enda majandusaasta puhaskasumi prognoosi 20 protsenti 355 miljardi jeenini (2,7 mld euroni). Autotootja ootab müügi aeglustumist arenevatel turgudel. Nissani majandusaasta lõppeb 2014. aasta märtsis.
  „Ma ei usu, et autotööstus on kriisis, kuna 2013 ja 2014 on oodata uut rekordaastat. Väljavaade on samuti hea,“ ütles Ghosn, kelle sõnul oli kasumiprognoosi langetamise taga ettevaatus. „Kui autotootjad kogevad väga tugevat kasvu, on nad pisut haavatavad vastutuultele,“ lisas ta.
  2017 majandusaasta lõpuks loodab Nissan kasvatada enda globaalset turuosa 8 protsendini. Eelmisel aastal oli see 6,2 protsenti. Nissanil on kavas ehitada kaheksa uut tehast ning suurendada tehast Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.