• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koostööpelgus takistab kasvu

  Eesti majandus ei kasva nii kiiresti, kui võiks. Samuti ei maksta enamikul töökohtadel piisavalt head palka, mis inimeste soove rahuldaks. Suuremat palka aga on võimalik maksta nendel töökohtadel, kus luuakse rohkem väärtust.

  Seega peame vaatama, millised tingimused tuleb luua selleks, et selliseid töökohti tekiks.
  Usinalt alustajad ei jää ­ellu. Sama küsimusega ­maadleb enamik riike. Igal riigil on oma konkurentsieelised, mistõttu tasub keskenduda pigem oma tugevustele ja neid veelgi tugevdada.
  Üleilmse ettevõtluse seire Eesti raport leidis, et Eestis on varase faasi ettevõtjaid rohkem kui üleminekuriikides keskmiselt. Samas on nende ellujäämismäär madalam sama arengutasemega Euroopa riikide keskmisest ja poole madalam innovatsioonipõhise majandusega Euroopa riikide keskmisest.
  Kardetakse idee varastamist. See tõsi­asi viitab, et oluline osa ettevõtjaid lõpetab tegevuse enne 3,5 aastat ega suuda areneda järgmisele tasemele.
  Raport tuvastas ka kitsaskohti, mis meid järgmisele tasemele liikumisel takistavad. Ühe kitsaskohana märgiti vähest koostööd teadlaste, leiutajate ja teiste ettevõtjatega.
  Ettevõtjate (eriti algajatega) ja leiutajatega suheldes märkan tihti hirmu, et teiste ettevõtjatega koostöö tegemine viib hea idee varastamiseni. Ometi usun, et reaalseid näiteid, mis seda hirmu toidavad, ei saa Eesti-suuruses ühiskonnas, kus kõik tunnevad kõiki, olla palju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Raadiohommikus: verivärsked kommentaarid Coop Panga majandustulemustele
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.