• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaanus Tamkivi: uus eelarve võimaldab suurendada heaolu

  Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi sõnul on täna riigikogus kolmandale lugemisele tuleva 2014. aasta riigieelarve prioriteediks inimeste elujärje parandamine.

  "Vastuvõetav eelarve võimaldab suurendada heaolu - suurenevad nii riigi heaks töötavate inimeste palgad kui pensionid. Keskmisest enam tõusevad kultuuritöötajate, õpetajate ja hooldustöötajate palgad," märkis ta pressiteates.
  Eesti on Tamkivi sõnul üks vähestest Euroopa Liidu liikmesriikidest, kus nii kiire pensionide tõus aset leiab. "Saame seda endale lubada, kuna oodatust kiirem on olnud palkade kasv ning vähenenud on tööpuudus," lausus ta.
  Lisaks tõstetakse toimetulekutoetusi 90 euroni kuus, mistõttu väheneb absoluutses vaesuses elavate leibkondade arv umbes 5000 leibkonna võrra.
  "Eesti majanduse seis püsib mõõdukalt optimistlik. Eesti eelarvet ei söö tagasimakstavate laenude intressikulu nagu paljudes teistes riikides. Saame oma kogutud maksuraha kulutamise üle ise otsustada ja see on suur võit, mille kogu rahva poolt kriisiaastatel tehtud pingutusega saavutanud oleme," kinnitas Tamkivi.
  Järgmise aasta riigieelarve kulude kogumaht on 8,06 miljardit eurot. Eelmise aastaga võrreldes on seda 373 miljoni euro ehk 4,9% võrra rohkem. Kulud kasvavad peaaegu kõigis valitsemisalades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.