• Jaga lugu:

  Uus seadus nõuab veel arutelu

  Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester rääkis täna riigikogu täisitungil, et täna heaks kiidetud käibemaksu seaduse eelnõus jäävad tegelikult mitmed teemad üles.

  "Kui rahandusministeeriumi selle eelnõuga riigikokku jõudis, siis nad tunnistasid, et autode maksu puhul oli tõesti tegemist kiirustamisega, aga käibedeklaratsiooni osas on asjad läbi arutatud," märkis Sester. Ta lisas, et eelnõu arutamisprotsessi käigus on ettevõtlusorganisatsioonidel ja paljudel erialaliitudel tekkinud küsimusi, kahtlusi, kuulujutte ja ka reaalseid vastuseid nõudvaid tegevusi.
  Küsimused on Sesteri sõnul olnud erinevad. "Ma võtaks selle kokku nii, et kiites täna selle eelnõu heaks, näeme mitte ainult mina, vaid ka IRLi fraktsioon - kellel on viimaste nädalate jooksul olnud väga tugevad diskussioonid selle eelnõu vajalikkuse üle ja küsimustele vastuste leidmisel -, et ka täna selle eelnõu vastuvõtmisel jäävad tegelikult mitmed teemad üles."
  Sesteri sõnul on ka rahandusministeerium ja maksu- ja tolliamet nentinud, et me peaksime tagasi tulema nii kaupmeeste liidu ettepaneku juurde. "Nende kommentaarid puudutasid tehingupartnerlust, mis praegu on isikupõhisusel üles seatud. Peaksime üle vaatama advokaatidega seonduva ja sealsed konfidentsiaalsusnõuded," märkis Sester. "Tahan öelda, et täna seda eelnõu kinnitades tegelikult me oleme siin läbinud mingi osa ja järgmine aasta tuleb see teema uuesti veel kord lauale võtta."
  Riigikogu kiitis täna heaks kolmandal lugemisel olnud käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse. Eelnõu kehtestab käibedeklaratsiooni lisa, mille kohaselt peavad ettevõtjad hakkama deklareerima ükshaaval kõiki omavahelisi vähemalt tuhande euro suurusi tehinguid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.