• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigieelarve vastu võetud

  Riigikogu võttis vastu 2014. aasta eelarve, kus kulud ületavad kulusid.

  Tuleva aasta riigieelarve tulud on eelnõu järgi kokku 8,018 miljardit eurot ja kulud 8,056 miljardit eurot. Tuludest on maksu- ja sotsiaalkindlustusmaksete osa 6,625 miljardit eurot, välistoetusi on ligi 900 miljonit eurot. Kuludest on suuremad näiteks kulud sotsiaalsele kaitsele 2,665 miljardit eurot, tervishoiule 1,016 miljardit eurot, majandusele 977 miljonit eurot ja haridusele ligi 760 miljonit eurot. Investeeringuteks on kavandatud 209,5 miljonit eurot.
  Riigikogu istungil hääletas riigieelarve poolt 59, vastu oli 41 saadikut.
  Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ütles 2014. aasta riigieelarve seaduse lõpphääletuse eel istungisaali kõnepuldist, et tegemist on hea eelarvega, mis võimaldab suurendada Eesti inimeste heaolu. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Kaia Iva märkis, et palgad tõusevad sisejulgeolekuvaldkonna töötajatel ja teist aastat järjest ka õpetajatel.
  Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Sven Mikser tõi välja mitmed eelarvega seotud probleemid ning ütles kokkuvõtteks, et sotsiaaldemokraadid ei saa olla poolt riigieelarvele, mis ei püüa lahendada suurt osa Eestis ees seisvatest probleemidest. Eesti Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul on kokkuvõttes 2014. aasta eelarve väga kurb, väsinud ja tülpinud ning probleemidest üritatakse sellega üle sõita, mistõttu hääletavad erakonna liikmed eelarve vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.