Alyona Stadnik • 11. detsember 2013 kell 13:36

Aivar Riisalu: probleeme tekitav seadus on ohumärk

Keskerakondlane Aivar Riisalu ütles täna riigikogus, et nn 1000euroste arvete seadus on tarvilik, aga ühiskonnal tekkis sellega probleem, mida tuleb lugeda ohumärgiks.

"See on see, et ettevõtjad on hakanud rääkima ettevõtluskeskkonna halvenemisest. Ettevõtluskeskkond ja liberaalne majandus ja tegelikult ka liberaalne maksusüsteem on olnud Eesti eduloo üks olulisi mootoreid," märkis Riisalu.

Ta lisas, et Keskerakond tahaks toetada seaduse muudatusi, aga need meetodid, kuidas neid ellu viiakse, ärritavad ühiskonna liberaalse majanduse vastu.

"Dialoogi puudumine, mis tekitabki olukorra, et järjest rohkem ja rohkem suhteliselt suure meediakampaania saatel teatavad väga suured ja lugupeetud ettevõtted: lähen Eestist ära, kuna mulle siin ei meeldi," märkis Riisalu.

Ta tõi näitena ehitusfirma Skanska ja toiduainetööstuse Tartu Mill. "Loetelu võiks jätkata. See on meie jaoks ohumärk, see on roosa tuli valgusfooris. Ma ei saa öelda, mida teevad minu lugupeetud erakonnakaaslased tervikuna. Mina isiklikult sellisel kujul seda seaduseelnõu ei näe ja ei pea õigeks toetada, sellepärast ei meie asi on ehitada riiki sellisena, et ta näeks välja ilus ja mõistlik," märkis ta.

Riigikogus täna kolmandal lugemisel olnud käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seadus võeti vastu. Eelnõu kehtestab käibedeklaratsiooni lisa, mille kohaselt peavad ettevõtjad hakkama deklareerima ükshaaval kõiki omavahelisi vähemalt tuhande euro suurusi tehinguid.

Riigikogu liikmeist hääletas valitsuse algatatud seaduse poolt 48, vastu oli 23 ja hääletamises ei osalenud 28.

Hetkel kuum