• Jaga lugu:

  Aivar Riisalu: probleeme tekitav seadus on ohumärk

  Keskerakondlane Aivar Riisalu ütles täna riigikogus, et nn 1000euroste arvete seadus on tarvilik, aga ühiskonnal tekkis sellega probleem, mida tuleb lugeda ohumärgiks.

  "See on see, et ettevõtjad on hakanud rääkima ettevõtluskeskkonna halvenemisest. Ettevõtluskeskkond ja liberaalne majandus ja tegelikult ka liberaalne maksusüsteem on olnud Eesti eduloo üks olulisi mootoreid," märkis Riisalu.
  Ta lisas, et Keskerakond tahaks toetada seaduse muudatusi, aga need meetodid, kuidas neid ellu viiakse, ärritavad ühiskonna liberaalse majanduse vastu.
  "Dialoogi puudumine, mis tekitabki olukorra, et järjest rohkem ja rohkem suhteliselt suure meediakampaania saatel teatavad väga suured ja lugupeetud ettevõtted: lähen Eestist ära, kuna mulle siin ei meeldi," märkis Riisalu.
  Ta tõi näitena ehitusfirma Skanska ja toiduainetööstuse Tartu Mill. "Loetelu võiks jätkata. See on meie jaoks ohumärk, see on roosa tuli valgusfooris. Ma ei saa öelda, mida teevad minu lugupeetud erakonnakaaslased tervikuna. Mina isiklikult sellisel kujul seda seaduseelnõu ei näe ja ei pea õigeks toetada, sellepärast ei meie asi on ehitada riiki sellisena, et ta näeks välja ilus ja mõistlik," märkis ta.
  Riigikogus täna kolmandal lugemisel olnud käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seadus võeti vastu. Eelnõu kehtestab käibedeklaratsiooni lisa, mille kohaselt peavad ettevõtjad hakkama deklareerima ükshaaval kõiki omavahelisi vähemalt tuhande euro suurusi tehinguid.
  Riigikogu liikmeist hääletas valitsuse algatatud seaduse poolt 48, vastu oli 23 ja hääletamises ei osalenud 28.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.