• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nestor: meie käibemaksuauk ei ole "poisikene"

  Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles tänasel riigikogu istungil, et käibemaksu seaduse muutmise seaduse eelnõu on keeruline, aga proportsionaalsuse küsimuses on pigem tegemist eelnõuga, mis vääriks toetamist.

  „Küsimus on selles, kas võitlus maksupetturlusega sellisel moel on proportsionaalne meede või mitte. Siinkohal on ju arusaadav, et need maksumaksjad, kes täna ausalt makse maksavad, kindlasti leiavad, et see on neile tülikas ja ebameeldiv, põhjustab täiendavaid kulutusi,“ märkis Nestor ja möönis, et nende protest on mõnes mõttes arusaadav, aga peab ka arvestama, et Eesti arvestamisväärsed mittetulundusühinguid, kes vastavaid huve esindavad, on maksupetturluse vastu võitlemise komisjonis oma selge sõna selle meetme kohta öelnud ja leidnud, et "võiks ju proovida.“
  Ta lisas, et teisest küljest ärme unusta, et käibemaksuauk, mis on praegu suurusjärgus 250-300 miljonit eurot, ei ole ju ka „poisikene“ , ka käibemaksuaugul on omad huvid, seetõttu on ka need ilmselt kuskil selgelt välja öeldud. „Selles mõttes ma usun, et proportsionaalsuse küsimuses on pigem tegemist eelnõuga, mis vääriks toetamist,“ tõdes Nestor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Investeerimistees – mis bürokraatia see veel on?
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.