Alyona Stadnik • 11. detsember 2013 kell 14:19

Nestor: meie käibemaksuauk ei ole "poisikene"

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles tänasel riigikogu istungil, et käibemaksu seaduse muutmise seaduse eelnõu on keeruline, aga proportsionaalsuse küsimuses on pigem tegemist eelnõuga, mis vääriks toetamist.

„Küsimus on selles, kas võitlus maksupetturlusega sellisel moel on proportsionaalne meede või mitte. Siinkohal on ju arusaadav, et need maksumaksjad, kes täna ausalt makse maksavad, kindlasti leiavad, et see on neile tülikas ja ebameeldiv, põhjustab täiendavaid kulutusi,“ märkis Nestor ja möönis, et nende protest on mõnes mõttes arusaadav, aga peab ka arvestama, et Eesti arvestamisväärsed mittetulundusühinguid, kes vastavaid huve esindavad, on maksupetturluse vastu võitlemise komisjonis oma selge sõna selle meetme kohta öelnud ja leidnud, et "võiks ju proovida.“

Ta lisas, et teisest küljest ärme unusta, et käibemaksuauk, mis on praegu suurusjärgus 250-300 miljonit eurot, ei ole ju ka „poisikene“ , ka käibemaksuaugul on omad huvid, seetõttu on ka need ilmselt kuskil selgelt välja öeldud. „Selles mõttes ma usun, et proportsionaalsuse küsimuses on pigem tegemist eelnõuga, mis vääriks toetamist,“ tõdes Nestor.

Hetkel kuum