EstLink 2: elektri turuhind on Eestis ja Soomes ühtlustunud

Ken Rohelaan 06. märts 2014, 14:58

Täna ametlikult avatud Eesti-Soome alalisvooluühendus EstLink 2 on märgatavalt tõstnud Eesti ja Soome vahelisi energiavooge ja ühtlustas kahe riigi elektrihinda, teatas projekti süsteemioperaator Elering.

Eleringi teatel suurendas EstLink 2 ühendusvõimsuse Eesti ja Soome vahel 350 MW-lt 1000 MW-ni ja kõrvaldas ühe kriitilisematest pudelikaeladest Läänemere regiooni elektriturul. "Tänu EstLink 2-le on elektri turuhind Eestis ja Soomes ühtlustunud. Alates EstLink 2 käivitumisest on elektri hind neis riikides olnud 85% tundidest võrdne," teatas ettevõte.

EstLink 2 eelplaneerimisprotsess algas 2007. aastal, millele eelnesid Euroopa Komisjoni poolt korraldatud läbirääkimised Balti energiaturgude ühendamiseks. 2010. aastal käivitunud projekti realiseerisid Eesti ja Soome süsteemioperaatorid Elering AS ja Fingrid Oyj.

Projekti eelarve on ligikaudu 320 miljonit eurot, mis jagunes Fingridi ja Eleringi vahel. EstLink 2 sai 100 miljonit eurot investeerimistoetust Euroopa Liidult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2014, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing