Neinar Seli asub kohtuteele

1321-aripaev 16. aprill 2014, 17:01

Homme kell 10.30 toimub Harju maakohtus eelistung Neinar Seli kriminaalasjas, milles Eesti Olümpiakomitee presidenti ja Tallinna Sadama nõukogu esimeest süüdistatakse toimingupiirangu rikkumises.

Eelistungil süüalune kohal ei viibi ning kokku lepitakse korralduslikud küsimused, sealhulgas kohtuistungite algus.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse hinnangul rikkus Seli teadvalt toimingupiirangut suures ulatuses, mille eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Nimelt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu esimehena 250 000 euro eraldamise poolt olümpiakomiteele, mida ta juhib. Vältimaks vastuolu korruptsioonivastase seadusega, oleks Seli pidanud end taandama, mida ta aga ei teinud.

Seli ise endal süüd ei näe. "Mingit vastuolu seadusega ma ei näe. Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist [mitte otsuse kinnitavas nõukogu hääletusest – toim.] ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud," kinnitas endiselt kahel toolil istuv Seli veebruaris Äripäevale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 15:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing