Sirje Rank • 30. märts 2014 kell 11:50

Saksa firmad kriitilised vastasseisus Venemaaga

Saksa suurfirmade Adidas, ThyssenKrupp ja Deutsche Post juhid leiavad, et Euroopa Liit on Ukrainaga valesti käitunud, seavad küsimärgi alla Venemaa vastaste sanktsioonide efektiivsuse ega toeta Saksamaa kantsleri Angela Merkeli karmi joont Moskva suhtes, vahendab agentuur Bloomberg Saksa väljaandele Die Welt antud intervjuusid.

Küsimusele, kas Venemaa president Vladimir Putin tuleks peatada, vastas Adidase juht Herbert Hainer järgmiselt: "Ma pööraksin selle küsimuse ümber. Ma mõtlen, kas poleks pidanud Putinit hoopis varem kaasama, selle asemel, et alustada kõnelusi nüüd, kus juba on liiga hilja."

ThyssenKruppi tegevjuht Herbert Hiesinger leiab, et Venemaa tundis end nurka aetuna.

Deutsche Posti juht Frank Appel leiab aga, et lääneriigid on tükkinud teise suurvõimu õuele. Ta peab küsitavaks ELi üleskutseid vaadata üle energiasõltuvus Venemaast. "Me jääme alati teistest sõltuma," ütles ta. Niisama küsitav on, kas energiakandjate import Lähis-Idast või Venezuelast on kuidagi parem.

Hetkel kuum