Rainer Saad • 2. aprill 2014 kell 11:25

Investorid eelistavad Vene börsidele Londonit

Ukraina kriisi tõttu on päevane kauplemisaktiivsus Vene firmadega suurenenud Londoni börsil ligi poole võrra. Venemaa ise loodab aga soodusmeetmetega kauplejaid tagasi meelitada.  

Viimase 30 päeva jooksul on kauplemisaktiivsus Londoni börsil suurenenud Vene firmadega keskmiselt 46 protsenti, selgub Bloombergi andmetest. Enne Krimmi annekteerimist oli Vene firmade kauplemisaktiivsus Londoni ja Vene börsil enam-vähem sama.

Moskva üritab kauplejaid meelitada soodustustega, mille hulka kuulub näiteks ka börside lahtiolekuaja pikendamine.

Eelmisel kuul kasvas 15 Vene suurima firma käive Londonis 1,1 miljardi euroni. Veebruaris ulatus käive 540 miljoni euroni. Moskva börsil kahekordistus sama ajaga käive 64,9 miljardi rublani (1,37 mld euroni).

Hetkel kuum